|

Josipović najavio zajedničku platformu s Vladom prema BiH

Josipović najavio zajedničku platformu s Vladom prema BiH
0
F
FENA
11.1.2011. u 14:02
17
komentara
0

dijeljenja
Josipović najavio zajedničku platformu s Vladom prema BiH Ivo Josipović
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović najavio je danas da će uskoro zajedno s Vladom izaći u javnost sa zajedničkom platformom hrvatske politike prema BiH.
Vlada i ja izaći ćemo sa zajedničkom platformom politike prema BiH, kao i prema nekim drugim pitanjima, jer smo prema Ustavu sukreatori vanjske politike, izjavio je Josipović novinarima nakon današnje sjednice Gospodarskog savjeta na Pantovčaku.

BiH je prijateljska država s kojom smo najviše povezani i čiju suverenost podržavamo, a Hrvatska nema nikakvih ambicija miješati se u unutarnje poslove BiH, već je zanimaju dobra suradnja i jednakopravnost hrvatskog naroda, istaknuo je Josipović odgovarajući na pitanje o problemima Hrvata u procesu formiranja vlasti u BiH nakon prošlogodišnjih izbora.

Josipović je naglasio kako mu je iznimno drago što je svaki političar s kojim je razgovarao, bez obzira radi li se o Bošnjacima, Srbima ili Hrvatima, prepoznao situaciju "u kojoj hrvatski narod u BiH nema uvijek iste mogućnosti u postupku donošenja odluka".

Očekujem da će se i u postupku konstituiranja vlasti i poslije kada na red dođu reforme napraviti određene korekcije oko kojih će se sva tri naroda usuglasiti i koji će BiH afirmirati kao zemlju nacionalne ravnopravnosti i efikasnu zemlju, rekao je Josipović dodavši kako je temeljna postavka hrvatske politike prema BiH podržavanje njezina puta u EU i NATO.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...