BiH
15

Još uvijek se čeka odgovor Hrvatske o odlaganju radioaktivnog otpada

Piše: N. N.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH zatražilo je od institucija Hrvatske zvanično objašnjenje o odlaganju otpada na području općine Dvor koja se nalazi u neposrednoj blizini BiH.

Iako je odgovor, prema obećanju iz nadležnih institucija Hrvatske, trebao stići do jučer, Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kazao je kako odgovor još uvijek nije dostavljen u ovo ministarstvo.

“Mi taj odgovor nismo zaprimili, ali ne mogu tvrditi da ga oni nisu poslali. Pretpostavljam da će odgovor stići diplomatskim putem, moguće je da je dostavljen bh. strani, ali da nije stigao do nas”, kazao je Šarović.

On ističe da će odgovor sigurno stići jer je obaveza obje zemlje da o ovom pitanju razmjenjuju informacije.

“Ne sumnjam da gajimo dobrosusjedske odnose s nama prijateljskom Hrvatskom. Stoje nam na raspolaganju i neke druge mjere, ali čini se da se Hrvatska tek priprema za tu priču o odlaganju radioaktivnog otpada. Iskoristiti ćemo sve prilike da ukažemo na opasnosti i da izađemo ususret stanovništvu u ovoj regiji”, kazao je Šarović.

Proteklih dana u cijelu priču uključilo se više institucija BiH na različitim nivoima, a od Hrvatske se traži da preispita svoju odluku te da dostavi potpune informacije.