{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još uvijek bez dogovora u Briselu

1.10.2013. u 12:30
76
72
Još uvijek bez dogovora u Briselu
76
Još uvijek bez dogovora u Briselu
Sastanak u Briselu je počeo jutros u 9:30 sati
U Briselu se održava sastanak predstavnika Evropske komisije i lidera bh. političkih stranaka, na kojem se očekuje konačan dogovor o presudi Međunarodnog suda pravde u slučaju "Sejdić-Finci".
Sastankom koji je počeo u 9:30 predsjedava Komesar za proširenje i evropsku politiku Štefan Füle, a učestvuju i predstavnici Vijeća Evrope i Venecijanske komisije.

Pauza planirana za 11:00 nije napravljena, a kako saznajemo, pokušava se pronaći dogovor o mehanizmu koordinacije u procesu evropskih integracija, koji je predložila Evropska komisija. Osim navedene dvije tačke, učesnici sastanka će raspravljati i o usklađivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju/Privremeni sporazum u kontekstu pristupanja Hrvatske Evropskoj uniji.

Sastanku prisustvuju predstavnici SDA, SDP-a, SBB-a, SNSD-a, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990 te SDS-a Bakir Izetbegović, Zlatko Lagumdžija, Mirsad Đonlagić, Milorad Dodik, Dragan Čović, Martin Raguž, Mladen Bosić i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda (HDZ).

Nakon pauze, delegacija BiH podijeljena je na dva dijela. Premijer Bevanda i entitetski premijeri Željka Cvijanović i Nermin Nikšić dogovaraju mehanizme koordinacije dok predstavnici sedam stranaka dogovaraju provođenje presude "Sejdić-Finci".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: