Saznaje Klix.ba
32

Još nije izabran dobavljač aparata za zračenje u Tuzli, odluka tek iduće sedmice

A. K.
UKC Tuzla (Foto: A. K./Klix.ba)
UKC Tuzla (Foto: A. K./Klix.ba)
Iako je prvobitno najavljeno da bi ovoga četvrtka trebao biti poznat dobavljač linearnog akceleratora u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, do toga ipak nije došlo, saznaje Klix.ba. Zbog obimnosti posla, prema novoj odrednici, to bi moglo biti poznato tek iduće sedmice.
Dvije ponude na javnom tenderu za nabavku linearnog akceleratora u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli jučer su otvorene, a prema ranijim najavama direktora te zdravstvene ustanove Denijala Tulumovića, danas je trebao biti poznat najpovoljniji dobavljač. Međutim, kako saznaje Klix.ba, on još uvijek nije izabran.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, tenderska komisija i dalje vrši analizu pristigle dokumentacije, a zbog obimnosti posla, sve bi trebalo biti završeno do kraja ove sedmice. Kako nam je rečeno, iduća sedmica bi mogla biti upravo ona u kojoj će se znati dobavljač četiri komponente, a koje se koriste u postupku radioterapije onkoloških pacijenata.

Od marta prošle godine tuzlanski UKC nema aparate za zračenje, s obzirom da su stari linearni akceleratori stavljeni izvan funkcije. Od tada se onkološki pacijenti na radioterapiju šalju u kliničke centre u Mostaru i Zenici. Ranije su postupku podvrgavani i u kliničkom centru u Sarajevu, ali je zbog isteka sporazuma o saradnji to prekinuto.