{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još nema dogovora Vlade FBiH i Sindikata državnih službenika

F
17.1.2012. u 17:03
0
2
Još nema dogovora Vlade FBiH i Sindikata državnih službenika
0
Još nema dogovora Vlade FBiH i Sindikata državnih službenika
Zgrada Vlade FBiH (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Sastanak Štrajkačkog odbora Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH i predstavnika Vlade Federacije BiH danas u Sarajevu završen je bez konkretnog dogovora, a nastavak pregovora zakazan je za četvrtak.
"Ostali smo na istim pozicijama, nastavak pregovora je u četvrtak, a također se nastavlja i štrajk upozorenja uposlenih u federalnim organima uprave", izjavio je predsjednik Štrajkačkog odbora Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH Vjekoslav Tomas.

Štrajk upozorenja je započeo u ponedjeljak, a odvija se svakog radnog dana od 10 do 12 sati u prostorijama u kojima rade službenici i namještenici, članovi tog sindikata. Neposredan povod za štrajk je to što je Vlada FBiH kroz budžet smanjila plaće za 4,5 posto, odnosno osnovicu sa 330 na 315 KM.

Tomas je u ponedjeljak u izjavi novinarima kazao da je za sindikalce rješenje da se ne umanjuju stečena prava, te da postoje druge mogućnosti da se ostvare uštede u budžetu.

Također, govoreći o štrajku i zahtjevima Sindikata, član Štrajkačkog odbora Samir Kurtović je rekao kako su članovi Sindikata pristali na ranije umanjenje toplih obroka i regresa, odnosno na sve reforme koje su postignute dogovorom, ali da smatraju da smanjenje plaća na ovaj način nije pošteno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: