{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još nema dogovora Vlade FBiH i Sindikata državnih službenika

F
17.1.2012. u 17:03
0
2
Još nema dogovora Vlade FBiH i Sindikata državnih službenika
0
Još nema dogovora Vlade FBiH i Sindikata državnih službenika
Zgrada Vlade FBiH (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Sastanak Štrajkačkog odbora Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH i predstavnika Vlade Federacije BiH danas u Sarajevu završen je bez konkretnog dogovora, a nastavak pregovora zakazan je za četvrtak.
"Ostali smo na istim pozicijama, nastavak pregovora je u četvrtak, a također se nastavlja i štrajk upozorenja uposlenih u federalnim organima uprave", izjavio je predsjednik Štrajkačkog odbora Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH Vjekoslav Tomas.

Štrajk upozorenja je započeo u ponedjeljak, a odvija se svakog radnog dana od 10 do 12 sati u prostorijama u kojima rade službenici i namještenici, članovi tog sindikata. Neposredan povod za štrajk je to što je Vlada FBiH kroz budžet smanjila plaće za 4,5 posto, odnosno osnovicu sa 330 na 315 KM.

Tomas je u ponedjeljak u izjavi novinarima kazao da je za sindikalce rješenje da se ne umanjuju stečena prava, te da postoje druge mogućnosti da se ostvare uštede u budžetu.

Također, govoreći o štrajku i zahtjevima Sindikata, član Štrajkačkog odbora Samir Kurtović je rekao kako su članovi Sindikata pristali na ranije umanjenje toplih obroka i regresa, odnosno na sve reforme koje su postignute dogovorom, ali da smatraju da smanjenje plaća na ovaj način nije pošteno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: