Komentari (151)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
DIDE ALIJA NEMOJ PREGOVARAT' NAŠA VOJSKA GRANICE ĆE STVARAT'.
@fbUser1574328735 ''Dejton'' je zaustavio rat,ali je uspostavio nepravedni mir,nametnuli su nam najnakaradniji ustav u demokratskom svijetu.
izetbegović je prije rata izabran za predsjednika Republike BiH. Sa potpisom daytona je nestala Republika i nastala država dva entiteta koja imaju veliku suverenost, veću nego što su autonomije. Alija se zalagao za tri entiteta ali mu velike sile nisu imale volju napraviti čisto muslimanski entitet. Onda naprave Fedraciju sa Hrvatima i ukoliko BiH nefunkcioniše, konfederacija sa Hrvatskom a RS ulazi u kontrolu Srbije. Sad svi čekaju da li će BiH sama fukcionisati.
@aldx Sve štima. Ali mi u Bosni moramo govoriti svom narodu onako kako jeste a ne sijati uvijek neke nove priče. Onda su drugi krivi ako neispadne tako kako su bile te ionako izmišljene strategije.
dejtone nabijem te na kua kao i nefunkcionalnu korumpiranu državu koju si stvorio, je.o te o.ac NATOvski dejtone....
dejton je bosnjacka kapitulacija koju smo morali da potpisemo.treba biti dan zalosti bosnjackog naroda kao i dan genocida u srebrenici.
Gdje je Dejtonski sporazum, koji je Alija potpisao? Ko ga je drpio i cuva ga u svojoj kuci ili na nekom drugom mjestu kod svojih jarana. Zasto ovaj ugovor izmedju tri drzave nikada nije ratifikovan u Parlamentarnoj skupstini BiH ? Kako se jedan ovakav dokument moze primjenjivati u BiH, bez ratifikacije i objave u Sluzbenom listu BiH? Sto ga sada Zeljko Komsic ne trazi u Predsjednistvu, kao sto ga je trazio 2006. godine.
Aljo aljo potpisao podjelu BiH. Prodana "sabur" dusa.. Zali boze Sehida i stradale ljudi/djece....
Mirno spavajte nece biti rata
toliki narod izginu nizasta. svim svijetskim liderima koji su mogli zaustaviti rat ebem truhle. dabogda vam trebao lijek a nemogli ga naci.
Dejton bi trebali slaviti u manjem BH entitetu kao praznik,i to vazniji praznik,dva dana bar.. Dejton im je spasao teritoriju kojom se sada busaju u prsa..
Gdje su ovde predstavnici RS i HB tu ako je bio gradjanski rat, a ne agresija? Dejton su potpisali predsjednik RBIH i 2 agresora koja su vodila rat u nasoj drzavi. Na zalost, agresija je i danas prisutna, samo sto nisu poslali tenkove nego imaju Covica i Dodika preko kojih su nastavili ono sto su Krivousti i Milosevic radili.
Svim klix novinarima od srca djecu nerodjenu skupa sa zenskom populacijom hebem u usta
Ko je potpisnik? Šta je ovo niko iz entiteta nije potpisnik? Pa Jel se ikada šta pitalo te entitetlije a svako malo nešto glume državu. Pa svako malo Srbija neki garant sporazuma...... Srbija i Hrvatska potpisnici sa Republikom Bosnom i Hercegovinom a garant USA, GB, Njemačka, Francuska......
DEJTON je skroz dobar sporazum.Zaustavio je stradnja naroda na ovim prostorima.To da li je jedna strana mogla vise ili manje nije bitno.To mozemo da nagadjamo.Jedno je sigurno da bi imali i dalje zrtve a stanje bi nam bilo bas ovakvo kakvo je danas!!!
Koja dvolicnost svijeta i svijetske politike...srbija i hrvatska aktivno ucestvovale u ratu u BiH,to znaju i ptice na grani,i onda se predstavnici te iste dvije drzave pozovu da potpisu sporazum kao garant mira,,
Građanska država može postojati ako je proistekla iz 7-8 industrijskih generacija koji imaju formiran 'genetski kod' stvarne demokratije (Švedska, Norveška, Danska...). Balkanske zemlje to nemaju, imaju nacionalne sukobe svakih nekoliko decenija i onda se niko ne usuđuje misliti građanski i demokratski..., jer je svaki pokušaj propao (YU...) i to u potpunom haosu... Ko je hrabar potpisati blanko mjenicu da će novi pokušaj biti bolji?? Zovite Ajnštajna i on bi digao ruke...
Okreće li se Betman sa Kovaca u grobu...Zemlja mu kosti izdajnicke isturila...