Općina Centar Sarajevo
0

Još 15 boračkih porodica useljava se u nove stanove na Šipu

FENA
U sarajevskom naselju Šip danas su čelnici Općine Centar i predstavnici boračkih udruženja svečano uručili ključeve 15 novoizgrađenih stanova za pripadnike boračke populacije.

Investitor i realizator izgradnje je firma BOOC, koju su osnovala boračka udruženja Općine Centar.

"Firma BOOC je za relativno kratak period izgradila veliki broj stambenih jedinica na Šipu, kao i na drugim lokalitetima i veoma sam ponosan na njih. Mi smo danas priredili iznenađenje i veliko mi je zadovoljstvo reći da će pet stanova u Vogošći potpuno besplatno dobiti pet boračkih porodica koje nisu u mogućnosti da riješe svoje egzistencijalno pitanje. Boračkim porodicama želim mnogo sreće u njihovim novim domovima", rekao je načelnik Bećirević.

Dobrodošlicu novim stanarima Općine Centar poželio je i Slaven Kovačević, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar, uz poruku da su im vrata središnje sarajevske općine uvijek otvorena.

Kovačević je također kazao da je ponosan na uspjehe boračke firme BOOC koja je za osam godina napravila čudo.

Prisutnima se obratio i Zijad Škamo, direktor firme BOOC, koji je rekao kak oovo veliki dan za firmu BOOC i novim stanarima poželio ugodan boravak na Šipu i obavijestio da će u narednom periodu cijena kvadrata stana biti manja u odnosu na sadašnju te da će svima onima koji su kupili stan razlika sredstava biti vraćena

Predsjednik Jedinstvene organizacije boraca "Unija veterana" Općine Centar Enver Krluč je ovom prigodom uputio riječi zahvalnosti Općini Centar, na čelu s načelnikom Dževadom Bećirevićem, na nesebičnoj pomoći i brizi o pripadnicima boračke populacije, saopćila je Informativna služba Općine Centar.