{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


John Kerry pisao Lagumdžiji: SAD će biti uz narod BiH u teškom periodu oporavka

29.6.2014. u 11:12
41
39
John Kerry pisao Lagumdžiji: SAD će biti uz narod BiH u teškom periodu oporavka
41
John Kerry pisao Lagumdžiji: SAD će biti uz narod BiH u teškom periodu oporavka
John Kerry - Zlatko Lagumdžija (Foto: EPA)
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je pismo državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Johna F. Kerryja.
Državni sekretar Kerry se zahvalio Lagumdžiji na prethodno upućenom pismu sa informacijama o izazovima sa kojima se naša zemlja suočava nakon katastrofalnih poplavama.

Državni sekretar Kerry je podsjetio da je Vlada Sjedinjenih Američkih Država alocirala 2,7 miliona dolara hitne pomoći Bosni i Hercegovini za suočavanje sa poplavama. Pomoć se ogledala u vidu čamaca, pumpi za vodu, sistema za pročišćavanje vode, osnovnih humanitarnih potrepština, pomoći u hrani i profesionalnoj psihološkoj podršci za raseljene osobe. Također, Sjedinjene Američke Države su u našu zemlju uputile deminarski tim koji je zajedno sa Centrom za uklanjanje mina u BiH (BHMAC) radio na identificiranju i uništavanju mina. Nadalje se podsjeća da je otpravnik poslova Ambasade SAD-a u Sarajevu Nicholas M. Hill najavio da će SAD osigurati daljnjih 10 miliona dolara pomoći za BiH.

Na kraju pisma Lagumdžiji državni sekretar Kerry je naglasio da će Sjedinjene Američke Države biti uz narod Bosne i Hercegovine u teškom periodu oporavka i izrazio nadu da će se vlasti u BiH, poput hrabrih građana BiH o kojima je Lagumdžija govorio u svom pismu, izdići iznad etničkih i političkih barijera i povesti zemlju naprijed na putu evroatlantskim integracija, navodi se u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: