{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Job "Unija veterana" Mittal Steel i Željezare Zenica: Jutros aktiviran štrajk glađu

F
21.6.2006. u 11:22
0
0
Job "Unija veterana" Mittal Steel i Željezare Zenica: Jutros aktiviran štrajk glađu
0
Job "Unija veterana" Mittal Steel i Željezare Zenica: Jutros aktiviran štrajk glađu
Dvadesetak članova Jedinstvene organizacije boraca "Unija veterana" Mittal Steel i Željezare Zenica jutros u 08.00 sati ponovo je stupilo u štrajk glađu tražeći učešće u raspodjeli 265 od preostalih 596 stanova koji su odgovarajućim federalnim Zakonom vraćeni na upravljanje Željezari Zenica d.o.o..
Odluku o "odmrzavanju" štrajka glađu koji je prvobitno trajao od 30. maja do 12. juna sinoć je donio Upravni odbor JOB-a "Unija veterana" Mittal Steel i Željezare Zenica.

"Na ovakav korak bili smo prinuđeni s obzirom na to da naša nastojanja da se pregovorima s federalnim premijerom Ahmetom Hadžipašićem i resornim ministrima, menadžmentima i Sindikatima Željezare Zenica i Mittal Steel Zenica osigura ravnopravna raspodjela stanova nisu urodila plodom", kaže Nermin Sarvan, predsjednik JOB-a.

Sarvan je naveo da će u cilju rješavanja problema raspodjele stanova, Jedinstvena organizacija boraca tražiti od Općinskog suda Zenica da se nakon više od pola godine konačno izjasni o pitanju tužbe koju su s ciljem dokazivanja prava na stanove članovi JOB-a podnijeli protiv Željezare Zenica i Sindikata ovog preduzeća.

"Neka sud kaže imamo li prava ne te stanove ili nemamo, a sigurno je da ćemo posredstvom poslanika u Federalnom parlamentu tražiti pokretanje procedure za izmjenu Zakona u povratu, podjeli i prodaji napuštenih stanova", rekao je Nermin Sarvan, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca "Unija veterana" Mittal Steel i Željezare Zenica.

Upravni odbor JOB-a jutros je pozvao zaposlenike Mittal Steel Zenica koji pripadaju boračkim populacijama i nemaju riješeno stambeno pitanje da se članovima Upravnog odbora JOB-a pridruže u štrajku glađu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: