Tribina SzBiH
154

Jerlagić u Mostaru: Herceg-Bosne danas ima više nego 1996, ali mi nudimo budućnost

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Stranka za Bosnu i Hercegovinu održala je u Mostaru konfrenciju za medije na kojoj je predstavila svoje kandidate za naredne izbore. Njen predsjednik Amer Jerlagić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, poručio je da želi biti predsjednik svih građana Bosne i Hercegovine.

Jerlagić je kazao da su i 22 godine nakon rata glavne mostarske ulice porušene, da su možda građani navikli na to, ali da je to strašno.

"Ovo će biti veliki povratak SzBiH u ovaj kantoni i grad Mostar, obećavamo da ruševina neće i ne smiju biti u Mostaru. Gradimo autoputeve koji ne vode nigdje, umjesto da spajamo glavna središta. Razmišljao sam da li ću upamtiti kilometre izgrađenog autoputa u mandatu aktulne vlasti i zamislite nula kilometara. Zaista teško je bilo upamtiti tu cifru, a da ne kažem da se spoje Mostar i Sarajevo, da se probije tunel kroz Prenj i da spojimo ova dva grada na sat vremena vožnje", izjavio je Jerlagić.

Kazao je i da je teško biti u Mostaru, ali ne osvrnuti se na obilježavanje godišnjice tzv. Herceg-Bosne, koje je bilo prije nekoliko dana u ovom gradu.

"Ta tzv. republika je nastala na udruženom zločinačkom poduhvatu i nažalost stiče se dojam prema onom što je bilo u Kosači da je danas ima više nego je bilo 1996. godine. Srašno, kad se zna koji su bili ustupci i šta se sve dalo. U ovom mandatu šest ministarstava u Vladi Federacije BiH, a onakvo skandiranje", rekao je Jerlagić.

Kazao je da je došlo vrijeme da političare rata, zamjene političari mira i da će Stranka za BiH ponuditi upravo takve, da je to budućnost ove države.

Osim Jerlagića, na konferenciji su govorili i nositelji lista s ovog područja Adis Bubalo, Omer Macić i Ćamil Ramić.