BiH
1

Jerlagić čestitao izbornim pobjednicima

FENA
Amer Jerlagić
Amer Jerlagić
Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Amer Jerlagić uputio je čestitke strankama koje su ostvarile izbornu pobjedu na lokalnim izborima u BiH, a u prvom redu nezavisnom kandidatu Ćamilu Durakoviću koji je osvojio načelničku poziciju u Srebrenici.

Komentirajući upit u vezi preliminarnim izbornim rezultatima, Jerlagić je u izjavi za Fenu istaknuo da SBiH još nema končan rezultat za općinu Čelić gdje njen kandidat Muhamed Šadić vodi tijesnu utrku s protukandidatom iz SDA sa razlikom 20 do 30 glasova.

Po njegovim riječima, SBiH je u Zavidovićima za nekih 300 glasova izgubila mjesto načelnika (SDA 6.600, SBiH 6.300 glasova), u Trnovu (FBiH) za oko 150 glasova, kao i u Olovu, te u Kladnju za oko 200 glasova manje u odnosu na političke rivale.

"Praktično, što bi se narodski reklo, došli smo do izvora, a nismo se napili vode", kazao je Jerlagić.

Lider SBiH očekuje da će rezultati za vijećnička mjesta na temelju podataka kojima Stranka već raspolaže u određenim općinama biti bolji nego što su bili 2008. godine, uz ogradu da brojke koje su u apsolutnom iznosu veće mogu zavarati s obzirom na to da je izlaznost na ovim lokalnim izborima bila veća od one koja je zabilježena 2008. godine.