{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jerlagić: Bojimo se nove tajkunizacije stotina miliona maraka

F
12.4.2012. u 15:58
0
8
Jerlagić: Bojimo se nove tajkunizacije stotina miliona maraka
0
Jerlagić: Bojimo se nove tajkunizacije stotina miliona maraka
Amer Jerlagić
Stranka za BiH ukazala je i upozorila na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu da će "neperspektivna vojna imovina, a to su na stotine kasarni, doći u ruke tajkuna preko entiteta, kantona, općina".
"Kad nabrojim neke od lokacija bit će svima jasno šta znači prepustiti Jajce kasarnu u Sarajevu, Faletiće, Nedžariće, Maršalku, prepustiti Garnizon Čapljina, garnizone u Trebinju, Doboju, Banjoj Luci da to tamo neko krčmi bez znanja države", kazao je predsjednik Stranke Amer Jerlagić.

Smatramo, dodao je, da se ovo treba rješavati s nivoa države, a nikako spuštati to na nivo entiteta, jer se bojimo još jedne nove tajkunizacije stotina miliona maraka vrijednih objekata.

Generalni sekretar i član Predsjedništva SBiH Salem Halilović je, govoreći o predstojećim lokalnim izborima, kazao da ta stranka na lokalne izbore u RS-u gleda s posebnom pažnjom.

"Pitanje lokalnih izbora i rezultati lokalnih izbora u RS-u za Stranku za BiH nisu puko političko nadmetanje između stranaka sa sjedištem u Federaciji. Za nas su izbori u RS-u za svaku općinu pitanje koliko će zapravo nakon oktobra biti zaista Bosne i Hercegovine", kazao je Halilović.

Potpredsjednik GO Stranke za BiH i predsjednik Regionalnog vijeća Doboj-Teslić Adnan Karalić je, što se tiče izbora u RS-u, kazao da su oni prije mjesec dana uputili poziv svim probosanskim strankama na nivou RS-a da se pridruže, „da bi sačuvali ono malo biračkog tijela, da bi ostvarili povoljan rezultat“.

Govoreći o situaciji u Doboju, kazao je da se u tu regiju vratilo, u sam Doboj oko 22 hiljade Bošnjaka, u ostale općine oko 12 hiljada.

"Stanje je dobro, borimo se, ljudi rade, ali u narednom periodu bojim se da će doći do egzodusa. Bojim se ove teške ekonomske stituacije, bojim se odlaska mladih ljudi", kazao je Karalić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: