BiH
0

Jerlagić: BiH bi mogla biti država izuzetno sretnih i bogatih ljudi

FENA
Amer Jerlagić
Amer Jerlagić
Bosanskohercegovačka ekonomija i mladi - mogućnosti i prepreke, naziv je tribine koja je večeras održana u Sarajevu u namjeri da se mladi uključe u svakodnevne ekonomske tokove u BiH, te da saznaju više o mogućnostima bh. ekonomije i identificiraju postojeće prepreke na putu prosperiteta.

Diplomirani inženjer Amer Jerlagić mladima je poručio da BiH ima takav geopolitički položaj da bi mogla biti država izuzetno sretnih i bogatih ljudi, ali da su joj potrebni vizionari koji će to omogućiti, kao i povoljan ambijent.

"Budućnost ne treba predviđati, nju treba omogućavati. Upravo u toj tezi se krije uspjeh BiH," kazao je on.

Naglasio je da je posebno važno stvoriti povoljan ambijent u kojem će mladi ljudi moći doći do radnog mjesta, a da sve to bude veliki zalet za razvoj BiH.

Profesorica Azra Hadžiahmetović mlade je informirala o trenutnoj posebno ekonomskoj situaciji u BiH jer smatra da je veoma bitno da oni znaju pravo stanje. U razgovoru sa njima ipak je naglasila da ova država ima velike šanse, ali da je "na nama hoćemo li to iskoristiti".

Večerašnja tribina za mlade prva je u nizu skupova takve vrste što ih u narednom periodu namjerava organizirati Stranka za BiH o raznim temama.