{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jerlagić: BiH bi mogla biti država izuzetno sretnih i bogatih ljudi

F
16.3.2012. u 20:50
0
51
Jerlagić: BiH bi mogla biti država izuzetno sretnih i bogatih ljudi
0
Jerlagić: BiH bi mogla biti država izuzetno sretnih i bogatih ljudi
Amer Jerlagić
Bosanskohercegovačka ekonomija i mladi - mogućnosti i prepreke, naziv je tribine koja je večeras održana u Sarajevu u namjeri da se mladi uključe u svakodnevne ekonomske tokove u BiH, te da saznaju više o mogućnostima bh. ekonomije i identificiraju postojeće prepreke na putu prosperiteta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Diplomirani inženjer Amer Jerlagić mladima je poručio da BiH ima takav geopolitički položaj da bi mogla biti država izuzetno sretnih i bogatih ljudi, ali da su joj potrebni vizionari koji će to omogućiti, kao i povoljan ambijent.

"Budućnost ne treba predviđati, nju treba omogućavati. Upravo u toj tezi se krije uspjeh BiH," kazao je on.

Naglasio je da je posebno važno stvoriti povoljan ambijent u kojem će mladi ljudi moći doći do radnog mjesta, a da sve to bude veliki zalet za razvoj BiH.

Profesorica Azra Hadžiahmetović mlade je informirala o trenutnoj posebno ekonomskoj situaciji u BiH jer smatra da je veoma bitno da oni znaju pravo stanje. U razgovoru sa njima ipak je naglasila da ova država ima velike šanse, ali da je "na nama hoćemo li to iskoristiti".

Večerašnja tribina za mlade prva je u nizu skupova takve vrste što ih u narednom periodu namjerava organizirati Stranka za BiH o raznim temama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: