Koalicija Metla
352

Jerko Ivanković-Lijanović u CIK stigao "naoružan" metlom

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Predstavnici Narodne stranke Radom za boljitak predvođeni predsjednikom Jerkom Ivankovićem Lijanovićem danas su u prostorije Centralne izborne komisije stigli "naoružani" metlama.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Ivanković Lijanović kazao je prisutnima da je stiglo vrijeme da se Bosna i Hercegovina konačno pomete te da su zbog toga odlučili u sjedište CIK-a ponijeti metle i tim putem simbolično poslati poruku građanima ove zemlje.

"Od potrebnih 5.000 predali smo skoro 12.000 potpisa. Stanovnici ove zemlje su shvatili da je došlo vrijeme za promjene. Nakon izbora više ništa neće biti isto. Pozivam sve stranke, pojedince i nezavisne kandidate da nam se pridruže u koaliciji za promjene pod nazivom Metla kako bismo omeli aktuelnu vlast, nacionalizam, siromaštvo, korupciju i sve ono što se nakupilo proteklih 20 godina", poručio je lider Narodne stranke Radom za boljitak.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Od jutarnjih sati u prostorije Centralne izborne komisije pristižu članovi političkih stranaka i nezavisni kandidati koji će participirati na predstojećim Općim izborima s obzirom na to da je danas do 16 sati krajnji rok za predaju taksi i prijava za učešće.

Obrasce za prijavu učešća na oktobarskim izborima preuzelo je više od 120 političkih subjekata, od čega 41 nezavisni kandidat i 81 politička stranka.