Nastavak tenzija
12

Jerinić (SNSD) proglasio pobjedu u Doboju, opozicija traži da se izbori ponove

FENA
Boris Jerinić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Boris Jerinić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tenzije oko stranačkih posmatrača zakomplikovale su i obilježile izborni dan u Doboju, nakon kojeg pojedine partije traže poništavanje izbora ovom gradu i ponavljanje glasanja.

Tako je gradski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) Doboj donio odluku da se zbog uočenih izbornih nepravilnosti povuče iz izbornog procesa.

Ipak, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić proglasio je večeras pobjedu na lokalnim izborima, te istakao da je ubjedljivu prednost ostvarila i odbornička lista SNSD-a u lokalnoj skupštini.

Predsjednik GO DNS Slavko Gligorić je na konferenciji za novinare rekao da će biti pokrenut krivični postupak protiv predsjednika Gradske izborne komisije i pojedinih predsjednika biračkih mesta, a od nadležnih institucija tražiće da izbori u Doboju budu ponovljeni.

"Posmatračima PDP-a zabranjeno je da vrše svoju funkciju na ukupno 68 biračkih mjesta čime je izborni proces nepopravljivo kontaminiran, jer je priprema biračkog mjesta i glasačkih listića obavljena bez nadzora opozicionih posmatrača", izjavio je Igor Crnadak, šef Glavnog izbornog štaba PDP-a.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a je poručio da će "zbog činjenice da kriminal i mafija u Doboju kontrolišu izborni proces tražiti da se izbori u ovom gradu održe pod potpunim monitoringom".