Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MMF i komercijalne banke NIKAKO ne smiju niti mogu biti "sigurni izvori finansiranja". Serem vam se u ministarska obrazovanja i politicke podobnosti....
Sta si ocekivo' od premijera sastavljenih okica,izbacenog cela i jagodica?Dozvolili smo da su nam premijeri kosooki mongoloidi (Zvizdic) ili muskarcine sa suknjom (Zeljko)
@percepcija recepcije KAD PREMIJER NOSI SUKNJU NE SMIJE mu se dobacivati niti psovati, čak ni kad nosi BIJELE ČIZMICE ! Nekako dođe ko premijer SA IMUNITETOM ! ZAto se Novalić ušutio a pustio ovu GOSPOĐU DA NAS OBRADUJE SA NAOBODIŠNJOM ČESTITKOM. SIgurnom, komercijalnom !! :=) ZAto je Čović vikao MERHABA ASKER i klošario kod saudijskog kralja ! Entitet je ko maloljetno dijete, mora se plaćat a država ko punoljetno NEZAPOSLENO !
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
320 miliona trezorskih zapisa i 310 miliona obveznica ! A prošle godine 80 miliona. Dakle Novalić je OVE GODINE EMITIRAO 230 miliona KM NOVIH OBVEZNICA !! ISve skupa 630 milion KM. A neki još hoće štampanje KM !! :)) ONAJ BAKIR JE HAMAN MISLIO NA NOVO ZADUŽIVANJE A NE NA ZAPOŠLJAVANJE ! Sad bi da nema LOKALNIH IZBORA i polaganja računa !
Izvini, ja sam fakat priglup po pitanju ekonomije. Mozes li mi objasniti ukratko o cemu je rijec :)
Tu je i Šćepo - treba i on da položi račune, a nema ko da mu pomogne. Partiska infrastruktura mu je očajna. Stručnjaka ni od kud - sve poslušnici. Tako da ovi "stubovi" Bošnjaka liče na truhle direke - a Jelka im ga sve jača!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
CITAT: veliko povjerenje bankarskog sektora u Vladu FBiH NE zna se da li bi čovjek plakao ili se smijao ovakvim izjavama ? Povjerenje u vladu Dragana Čovića kojem je iz sudskog spisa krivičnog predmeta nestalo 50 dokaza i SDA kojoj su iz TREZORA premijerima Bičakčiću i Brankoviću nestali ugovori za stanove od 400 000 KM a Brankoviću i 32 miliona bankarske GARANCIJE ZA ENERGOPETROL, nakon čega je premijeru HAdžipašiću nestalo ŽIVOTA a milioni ostali na privatnom TEKUĆEM !!
230 miliona je otišlo u prazne penzione fondove ! NIKO PRAKTIČNO NE RADI NIT UPLAĆUJE ! A stalno se ubacuju novi penzioneri !
Nemate vi nikakvih potteškoća samo vam penzioneri umiru od gladi po ulicama, sram vas bilo.
SVaki komercijalni kredit traži zlatnu podlogu. SVe zlatne rezerve FBiH se nalaze u Turskoj i Saudijskoj Arabiji. PRebacila DIKTATORSKA porodica na SIGURNO ! PA vidimo da se uvijek iste otkriju kad PORODICA PADNE. Sa da je glavn afoluška da ode tamo Čović pa da on od Turske ili arabaije dobije KREDIT , da se ne pozna ko je u stvari DOBIO :))) A koalicija se još ojačala kad je i Fahro STAVIO VREĆE SA BIJELIM PRAHOM U ALBANIJI KAO DEPOZIT ! :)))
Ima toga dosta i u Parizu!
Biće tu i tamo po neki manji potres (po pojedinim kantonima) ali nekih kataklizmičkih potresa neće biti, rekoše nam u HMZFBIH. Što reče Saša Matić: "Sve je na prodaju".
dobra vam strategija.....zaduzuj se i ne talasaj
ohooo, vec posezemo i za komercijalnim bankama.... Lijepo lijepo. Valjda trebamo da se doguramo do bankrota i da ugrozimo povrat stranog kapitala, kako bi konacno Njemci dosli i malo nas postrojili i natjerali na rezove i reforme. Vidis, kad malo bolje razmislim, sad bankrot ni ne zvuci tako lose.
SUSTOVNIK IZ MMF se pita ! Dakle novi krediti da se vrate stari, a penzioneri umjesto na budžet ko u Srpskoj, na jasle BH i ERONET telecoma :)) Koga ćete ba vi više muntljat ko vola oko stola ? PARDON, nakon pažljivijeg išćitavanja uočavam da su i u FBiH penzioneri postali BUDŽETSKA KATEGORIJA !! LJudi koji su cijeli život uplaćivali u mirovniksi fond a ne budžet !!
konaqčno stručan kadar u minitrastvu