Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaki put kada vi donesete novi zakon, radnici donji. To je jedina realnost.
Pazi, proširuje se osnovica ali se smanjuju doprinosi, tako da je izdvajanje za PIO isto ili otrpilike isto! O kakvim vecim penzijama onda ova govori, nikakve logike nema ovo sto prica!
ADZ-ova jurišnica ! Brza kad treba svoju kćerku zaposlit, pi3da joj materina majorizovana!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Suplja prica, ova vlada radi za bogate, a za vrijeme vladavine Fadila Novalica vise mladih je napustilo podrucije F BiH nego u ratu. Doneseni zakoni u F BiH daju prava radnicima kao u aparhejdu. Samo je rjesenje da se sto prije napusti BiH sa porodicom, bjezite dok jos mozete. Ovaj privilegovani budjetski sloj sa dilerima i vjerskim sluzbenicima neka dobro cuva ovu drzavu, jer im nigdje i nikada bolje biti nece.
nek si ti sebi namurila deset tisuća.... i da ti oderu porez nećeš ni osjetiti.... a hebo sitnu buraniju
Nego? Poslodavac će preuzeti trošak na svoj račun? Šta je slijedeće, našemo jednoroge? Kakve dvije žbljohe Majko sveta. Prica bukvalno tipa, zbog novih zakona će da rastu sve cijene ali zato plate neće rasti. Razloga za zabrinutost nema, ko kaže da moramo jesti svaki dan?
sit gladnoog ne razumije ..da si ti na toj minimalnoj plati pitao bih te da li bi se brinula.
naravno da nemaš veze sa ekonomijom a o finansijama si valjda nešto stigla u međuvremenu naučit mada ti to tu i ne treba. naravno da ne trebaš brinuti o plaćama u realnom sektoru, samo smanjite budžetske/uhljebske plaće, ne morate čak ni na nivo u realnom sektoru no samo na prosjek društvenog sistema, paš vidit gospoja kako će sve procvjetat, ne treba ti za to ni nauka ni glumatanje nauke
jakako....bas ste vi pokazali da se vama moze i treba vjerovati
ko je ikad ista donio da ide u korist sitnoj buraniji
I mislite da će robovlasnici taj višak novca davati radnicima ? SF SN
treba tebe u privatnu firmu pa da te onda cujem
imam platu 400 km..ne može mi svakako biti manja
najbolje bi bilo da izglasate uplaćivanje toplog obroka direktno u doprinose, svakako se na to svodi
Radnik i radnicka prava su jedino imali svoj cilj i zastitu u T I T I N O M sistemu kad ovi sadasnje gulikoze imali stalnu adresu i prebivaliste na Golom otoku.
70% ljudi nije procitalo clanak, 20% jeste ali opet ne razumije, a i jedni i drugi séru na komentarima cisto da bi nesto rekli.
aj nam ti objasni....
Ma neka upravni i nadzorni kao i " ugovori o djelu " ulaze u osnovicu za pio. Vjerovatno vam po novom zakonu penzije se smanjuju za koju marku pa da ih povećate. I MOLIM VAS ZBOG "MENE" NEMOJTE DONOSITI VISE ZAKONE
Zahvalite se ovoj zeni na manjem toplom obroku, hvala božična jelkice