Enes Begičević
0

"Jedna politika i sedam Preokreta"

Sarajevo-x.com
Enes Begičević (Foto: ZEDA)
Enes Begičević (Foto: ZEDA)
Enes Begičević, kandidat Koalicije Preokret za Federalni parlament iz ZDK, prezentirao je na konferenciji za medije dio izbornog programa Koalicije: GDS BiH i NEP BiH pod nazivom "Jedna BiH politika i sedam Preokreta", saopćeno je iz ove koalicije.

"Koristeći se bogatim iskustvom GDS, kao nasljednice nekadašanjeg Socijalističkog saveza, Koalicija će nakon dobijanja pozicije u parlamentima i kantonalnim skupštinama izboriti se za povrat socijalnih prava i sloboda svim građanima na principima jednakosti svih građana BiH. Naš Preokret nudi da se reformira zfdravstveni system sa ministrastvom zdravlja na nivou BiH, preko kojeg će se uvesti besplatna primarna zdravstvena zaštita za sve. U državnim budžetima i fondovima ima novaca za to što će omogućiti da se efikasno koriste zdravstveni fondovi. Preokret u socijalnoj zaštiti stanovništva omogućiti će adekvatnu zaštitu penzionera, invalida, djece i žena, zatim radom nesposobnih kategorija, povećati dječije dodatke, te uspostaviti uslove za normalan život povratnika i nezaposlenih građana", rekao je Begičević.

Nakon izbora Koalicija će, kako je rekao, svoje aktivnosti voditi transparentno i informirati građane o njihovim sredstvima u budžetima. Sve budžete treba, istakao je, usmjeriti prema direktnim aktivnostima u ekonomskom razvoju, otvaranju novih radnih mjesta i mogućnostima pokretanja privatnog biznisa, što će dovesti do povećanja sredstava za istinsku i kvalitetnu socijalnu zaštitu stanovništva na bazi punih socijalnih prava i sloboda.