Kraljevski grad
418

Jedinstveni događaj: Dvorske lude, kralj i kraljica te vitezovi oživjeli srednji vijek u Jajcu

E. M.
Borbe ratnika, performans dvorske lude kao i kralj i kraljica oživjeli su srednjovjekovni period na tvrđavi u Jajcu u sklopu manifestacije koja svake godini okupi veliki broj posjetilaca.

"Dani srednjovjekovlja" naziv je manifestacije koja se mora posjetiti u Jajcu, a koja je održana ovog vikenda na tvrđavi gdje su svi prisutni imali priliku uživati u isplaniranom scenario zabave kroz koju je predstavljen način borbe, zabave, ali i funkcionisanje kraljevstva.

"Odlična manifestacija kako za djecu tako i za odrasle. Manifestacija sa pregršt organiziranih događanja i aktivnosti, tako da vam nekoliko sati provedenih na tvrđavi pođe kao tren", kazali su iz Turističke zajednice SBK.

Dodali su da su mobiteli u dječjim rukama bili rijetkost i uglavnom su služili za fotografiranje svega onoga što se moglo vidjeti.

"Posebno nas je očarala ljubaznost i susretljivost, uglavnom strpljivost 'vitezova' i 'pomoćne svite' kao i svih koji su sudjelovali u organizaciji", dodali su iz Turističke zajednice SBK.

Program je počeo svečanim mimohodom historijskih postrojbi nakon čega je uslijedilo postrojavanje i krunidba kralja. Ragnar Stipe Flick Karvuson održao je radionicu bacanja sjekire, a održane su i druge radionice tradicionalnog tetoviranja, streličarstva i mačevanja za djecu i odrasle, radionica kovanja mačeva kao i zabavni program te vatreni show.

Organizator ovog jedinstvenog događaja je JU Agencija Jajce.