{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Jedinstvena generacija": Roditelji djece bez matičnog broja najavljuju proteste

3.6.2013. u 13:40
25
15
"Jedinstvena generacija": Roditelji djece bez matičnog broja najavljuju proteste
25
"Jedinstvena generacija": Roditelji djece bez matičnog broja najavljuju proteste
Kampanja pod nazivom "Jedinstvena generacija" nastala je s ciljem podizanja vidljivosti problema s kojim se roditelji mališana bez matičnog broja svakodnevno susreću.
U Sarajevu je u nedjelju prvi put okupljena "Jedinstvena generacija", čiji su članovi proveli ugodno popodne u druženju.

Roditelji članova "Jedinstvene generacije" iskoristili su priliku da razmijene mišljenja i dogovore daljnje aktivnosti buđenja svijesti o problemu koji imaju njihova djeca i pokušaju zajedničkim snagama pronaći izlaz iz beznađa u koje su upali nesposobnom mašinerijom vladajućih struktura.

"Naše druženje se može okarakterisati i kao mirni susret, a ukoliko se političari uskoro ne očituju o svojim namjerama u vezi sa donošenjem zakona o matičnom broju Bosne i Hercegovine, organizirat ćemo masovne proteste na ulicama Sarajeva, jer ovakvo stanje je zaista nedopustivo. Djeca mjesecima žive bez matičnog broja, samim tim i bez osnovnih ljudskih prava, a njihove majke bez porodiljskih naknada i zaista je vrijeme da se to promijeni", izjavila je Ines Lopčalija Crnogorac, majka jednog od članova "Jedinstvene generacije".

Podršku je dala i glumica Nela Đenisijević u prisustvu svog supruga i sina Gabrijela, člana "Jedinstvene generacije".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: