{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Javno su za treći entitet, u pregovorima ga ne pominju"

S
20.12.2010. u 23:15
0
54
"Javno su za treći entitet, u pregovorima ga ne pominju"
0
"Javno su za treći entitet, u pregovorima ga ne pominju"
Tihić: Nema mjesta trećem entitetu
Platforma SDP-SDA-HSP-Radom za boljitak je otvorena za sve stranke, kazao je predsjednik SDA Sulejman Tihić. Dokument koji je dogovoren sa HDZ-om 1990 ugrađen je u platformu. Međutim, sa HDZ-om BiH situacija nije toliko jasna jer "u javnosti govore o trećem entitetu dok u razgovorima sa nama toga nema", rekao je Tihić za magazin "60 minuta" Federalne televizije.
Tihić je izjavio da je dogovorena platforma na tragu poboljšanja rješenja ravnopravnosti naroda koja su ponuđena u Daytonu i Washingtonu.

On smatra da ne bi trebalo da zbog platforme dođe do blokade u institucijama, te izrazio uvjerenje da će upravo primjenom ovog dokumenta doći do poboljšanja po pitanju imenovanja na čelne pozicije u javnim preduzećima, ali i u kantonima.

Lider SDA napomenuo da do sada u razgovorima sa partnerima nije pomenuto bilo koje ime kada je riječ o nosiocima izvršne vlasti.

Platformu SDP-a BiH za zajedničko nastupanje u institucijama BiH u mandatnom periodu 2010-2014. predviđa uspostavljanje vrhovnog suda BiH i provođenje ustavnih reformi u tri faze.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio je da u platformi SDP-a, SDA, HSP-a BiH i Narodne stranke Radom za boljitak nema mjesta za treći entitet.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: