{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javne površine u Srebrenici zatrpane drvima

S
10.10.2012. u 12:03
0
1
Javne površine u Srebrenici zatrpane drvima
0
Uprkos brojnim donacijama koje su dodijeljene za obnovu Srebrenice, rekonstrukcija sistema centralnog grijanja još nije došla na red i svake jeseni ovo naselje se pretvara u deponiju ogrevnog drveta što stvara veoma ružnu sliku, a dovodi i do povećanja broja glodara koji su potencijali izazivači zaraznih oboljenja.
Srebrenica (Foto: SRNA)
Srebrenica (Foto: SRNA)

Ove jeseni, kao i prethodnih, zelene površine, trotoari i dijelovi parkirališta u Srebrenici zatrpani su drvima koja mještani obezbjeđuju za predstojeću zimu jer nemaju gradsko centralno grijanje.

S obzirom da je Srebrenica ranije imala gradsko grijanje, najveći broj stambenih zgrada nema podrume za deponovanje ogreva pa se građani snalaze i lageruju drva oko zgrada.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Sve tri kotlovnice za centralno grijanje u Srebrenici demolirane su u toku rata, a parovodna mreža i instalacije su pokidani i još ništa nije rađeno na sanaciji i osposobljavanju sistema centralnog grijanja, pa su stanovnici ove varošice prinuđeni da obezbjeđuju drva za ogrjev.

U Odjeljenju za urbanizam i stambeno-komunalne poslove ove opštine kažu da je obnova sistema centralnog grijanja izuzetno visoka investicija za što opština nema sredstava.

Taj projekat je, kako navode, kandidovan prema mnogim donatorima, ali još niko nije prihvatio da izdvoji sredstva za tu namjenu i neizvjesno je kada će biti stvoreni uslovi da se gradi novi sistem centralnog grijanja u ovom mjestu.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Samo neke ustanove i firme u Srebrenici imaju vlastite kotlovnice i obnovile su centralno grijanje - banke, škole, Osnovni sud, zgrada opštine, Šumsko gazdinstvo "Drina" i Kulturni centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: