HDZ BiH
0

Javna tribina "Slušamo vas" održana u Ljubuškom

FENA
Javna tribini HDZ-a BiH pod nazivom ''Slušamo vas'' upriličena je jučer u Ljubuškom, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Govoreći o važnosti predstojećih izbora, predsjendik HDZ-a BiH Dragan Čović tom prigodom je istaknuo reformu postojećeg Ustava kao prioritet u cilju organiziranja države koja bi mogla normalno funkcionirati.

''Na izbore svatko treba izaći, bez obzira za koga će glasovati. Povijesni je trenutak da Hrvati pokažu koliko im je stalo i koliko nas ima u ovoj državi. U protivnom, bošnjački glasovi će nam i dalje definirati člana Predsjedništva, i trebamo se zapitati što će se dogoditi s nama ukoliko ne iskoristimo priliku koju nam pružaju ovi izbori'', kazao je Čović.

Nositelj liste HDZ-a BiH za Skupštinu ZHŽ-a Zdenko Ćosić u svome obraćanju kritizirao je trenutnu koalicijsku vladu u toj županiji.

''Nepojmljivo je da na vlasti nisu ljudi koji su izabrani od naroda. Iako su pripadnici suprotne koalicije smijenjeni sa svojih pozicija, i dalje na svim razinama pokušavaju osporiti vlast ljudima iz redova HDZ-a BiH. Iz toga se jasno vidi da sve što je zasnovano na nelegalnim postupcima i prijevarama, kojima se i propala vlada u ZHŽ-u nastoji održati na vlasti, ne može biti opće dobro. Mi to nećemo dopustiti'', istaknuo je Ćosić.

U ime gospodarstvenika s područja Ljubuškog nazočnima se obratio nositelj liste HDZ-a BiH za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Željko Tomić.

''Novci se troše na sve strane, bez pravih rezona, kako bi se podmirile privatne potrebe i prohtjevi. Najviše nas boli, jer nema zakona na državnoj razini koji bi nam omogućili da barem dio financija koje mi kao općina i županija dajemo državi, budu uložena u naš razvoj i gospodarstvo'', naglasio je Tomić.