Mediacentar
0

Javna tribina "(Ne) moć lokalnih medija"

FENA
Mediacentar organizirat će 16. decembra javnu tribinu "(Ne) moć lokalnih medija - položaj lokalnih radio i TV stanica u BiH".

Tribina će biti organizirana povodom zatvaranja projekta "Veza za zajednički angažman (VEZZA)", koji je Mediacentar Sarajevo implementirao posljednjih šest godina, uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju.

Cilj projekta bilo je osnaživanje lokalnih radiostanica za produkciju kvalitetnog programa koji odgovara na potrebe i aktuelne teme u lokalnim zajednicama i na taj način unaprijediti političku i javnu odgovornost, a 15 lokalnih radio i TV stanica je učestvovalo u programu.

Prema registru Regulatorne agencije za komunikacije u BiH postoji više od sto radiostanica, od kojih polovinu čine privatne stanice. U vremenu kada medijsko tržište predstavlja jedno od najrizičnijih i najneuređenijih, ove stanice moraju da nađu odgovore na niz pitanja vezanih za opstanak.

Predstavnici nekih od njih bit će i gosti na tribini: Senka Kurt, glavna i odgovorna urednica Radija Stari Grad (Sarajevo), Alem Lolić, direktor marketinga TNT Radija (Travnik), Radmila Žigić, PAN Radio (Bijeljina) te Zoran Ćatić, EFM Studentski Radio (Sarajevo).

Tribina će biti održana u Mediacentru Sarajevo, saopćeno je iz Mediacentra.