|

Javna kampanja "Uči gdje stigneš" u Bihaću

Javna kampanja "Uči gdje stigneš" u Bihaću
0
Klix.ba
11.11.2013. u 09:43
41
komentara
0

dijeljenja
Javna kampanja "Uči gdje stigneš" u Bihaću Emina Osmanagić i Damir Mašić
Na gradskom trgu u Bihaću u srijedu, 13. novembra, bit će nastavljena javna kampanja "Uči gdje stigneš" Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Asocijacije XY.
Učesnicima ove edukativne akcije će se obratiti federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i direktorica Asocijacije XY Emina Osmanagić.

Na centralnom gradskom trgu u Bihaću bit će postavljena improvizovana, interaktivna učionica u kojoj će se govoriti o zdravim stilovima života, a predviđene su i druge promotivne aktivnosti kojima će se srednjoškolcima, prolaznicima i gostima slati "zdrave" poruke. Svi učesnici imat će priliku da se upoznaju o psihoaktivnim supstancama te posljedicama i rizicima koje prozrokuje njihova upotreba.

Javna kampanja "Uči gdje stigneš", koja se provodi u okviru realizacije Akcionog plana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga u Federaciji Bosne i Hercegovine, započela je početkom aprila 2012. u Sarajevu, a edukativne akcije implementirat će se još i u Tuzli i Zenici. Također, ova kampanja uključuje i sveobuhvatnu medijsku promociju na području Federacije Bosne i Hercegovine te distribuciju informativno-edukativnog materijala.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...