|

CJB Istočno Sarajevo: Leci i predavanja o štetnosti droga

CJB Istočno Sarajevo: Leci i predavanja o štetnosti droga
0
S
SRNA
13.12.2013. u 10:25
5
komentara
0

dijeljenja
CJB Istočno Sarajevo: Leci i predavanja o štetnosti droga
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, ove sedmice održali edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama o temi "Štetnost zloupotrebe opojnih droga", saopšteno je iz Centra.
Tokom predavanja učenicima je podijeljen promotivni materijal (letak) naslovljen "Pomozimo im da kažu NE". Letak je edukativnog karaktera i sadrži osnovna uputstva i informacije o najčešće upotrebljavanim drogama, njihovom štetnom djelovanju, te uputstva roditeljima kako da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazivali na eventualno konzumiranje droga.

Cilj ovakvih i sličnih aktivnosti je edukacija i informisanje mladih o štetnosti zloupotrebe droga kao jednog od oblika bolesti zavisnosti.

Predavanja o štetnosti droga bit će održana i u narednom periodu s ciljem podizanja svijesti javnosti o štetnosti droga.

Osim toga, u svim opštinama u nadležnosti Centra organizovani su štandovi na prometnim mjestima na kojima je građanima podijeljen navedeni promotivni materijal.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...