Datum je 19. 7. 2019.
100

Jasna Duraković o ugovoru sa SBB-om: Nisam ga ni fizički mogla potpisati, bila sam u Blagaju

A. P.
Jasna Duraković (Foto: N. G./Klix.ba)
Jasna Duraković (Foto: N. G./Klix.ba)
Nakon tvrdnji Damira Arnauta da nije potpisao notarski ugovor koji SBB predočava javnosti jer tog dana nije bio u Bosni i Hercegovini, isto poručuje i njegova dojučerašnja stranačka kolegica Jasna Duraković.
Naime, ovaj dvojac odlučio je napustiti Savez za bolju budućnost (SBB) koji ih sada optužuje da su prekršili članove ugovora koje su sa strankom potpisali te traže finansijsku naknadu.

U najnovijoj objavi na Facebooku Duraković je poručila da ugovor koji je SBB objavio fizički nije mogla potpisati.

"Ja ovaj ugovor nisam ni fizički mogla potpisati, budući da smo na taj dan 19.07.2019. godine slavili rođendan mojoj majci u Blagaju, skupa sa rodbinom i prijateljima, dakle brojnim svjedocima. Toliko", napisala je Duraković te istakla da su Arnautov i njen ugovor ništavni i nezakoniti "u skladu sa članom 1.9 izbornog zakona BiH, u kojem stoji da ( (1) Mandat pripada izabranom nosiocu mandata, a ne političkoj stranci, koaliciji ili listi nezavisnih kandidata koja ga je predložila na kandidatskoj listi".

"Mandat ne može prestati osim u zakonom predviđenim slučajevima. (2) Ukoliko izabrani nosilac mandata, u toku trajanja mandata, istupi iz političke stranke, koalicije ili liste nezavisnih kandidata koja je učestvovala na izborima i na čijoj je kandidatskoj listi bio izabrani nosilac mandata, postaje samostalni vijećnik/odbornik, odnosno poslanik/zastupnik)", podsjetila je Duraković na članove zakona.