|

Jasmin Imamović predložio zabranu političkih skupova na Trgu slobode u Tuzli

Jasmin Imamović predložio zabranu političkih skupova na Trgu slobode u Tuzli
84
A. K.
19.9.2019. u 10:57
27
komentara
84

dijeljenja
Jasmin Imamović predložio zabranu političkih skupova na Trgu slobode u Tuzli Trg slobode u Tuzli (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović predložio je izmjenu Odluke o komunalnom redu, prema kojoj bi političkim strankama bilo zabranjeno organiziranje promotivnih skupova na Trgu slobode u ovom gradu.
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je kazao da se izmjenom Odluke o komunalnom redu Trg slobode želi sačuvati za djecu i odrasle koji ga veoma često posjećuju.

"Zapazili smo da je Trg slobode najveći trg u BiH i mjesto koje najviše posjećuju građani. S obzirom na to da su daleko sve saobraćajnice, to je najsigurnije mjesto i za najmanju djecu. Nigdje nećete vidjeti više djece koja su tek prohodala, a da se tako slobodno ponašaju kao u našem gradu. S obzirom na to da su izbori svake druge godine, mi smo kazali da tu ne može biti predizbornih i bilo kakvih drugih političkih skupova. Izbori su svake druge godine, a građani jedva dočekaju da dođu na trg od kraja proljeća do kraja jeseni. Ako bi svake druge godine od početka augusta tu počeli politički skupovi, građani i bebe Tuzle bi izgubili taj prostor", kazao je Imamović.

Prema izmjeni Odluke o komunalnom redu, političkim strankama su omogućeni skupovi na Sonom trgu, na trgu kod kipova Ismeta Mujezinovića i Meše Selimovića, na trgu ispred Mercatora, na Gradskom stadionu Tušanj i u SKPC Mejdan, uz odgovarajuću proceduru.

Gradsko vijeće Tuzle će izmjenu odluke razmatrati na idućoj redovnoj septembarskoj sjednici.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...