Odlučuje Gradsko vijeće
84

Jasmin Imamović predložio zabranu političkih skupova na Trgu slobode u Tuzli

A. K.
Trg slobode u Tuzli (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Trg slobode u Tuzli (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović predložio je izmjenu Odluke o komunalnom redu, prema kojoj bi političkim strankama bilo zabranjeno organiziranje promotivnih skupova na Trgu slobode u ovom gradu.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je kazao da se izmjenom Odluke o komunalnom redu Trg slobode želi sačuvati za djecu i odrasle koji ga veoma često posjećuju.

"Zapazili smo da je Trg slobode najveći trg u BiH i mjesto koje najviše posjećuju građani. S obzirom na to da su daleko sve saobraćajnice, to je najsigurnije mjesto i za najmanju djecu. Nigdje nećete vidjeti više djece koja su tek prohodala, a da se tako slobodno ponašaju kao u našem gradu. S obzirom na to da su izbori svake druge godine, mi smo kazali da tu ne može biti predizbornih i bilo kakvih drugih političkih skupova. Izbori su svake druge godine, a građani jedva dočekaju da dođu na trg od kraja proljeća do kraja jeseni. Ako bi svake druge godine od početka augusta tu počeli politički skupovi, građani i bebe Tuzle bi izgubili taj prostor", kazao je Imamović.

Prema izmjeni Odluke o komunalnom redu, političkim strankama su omogućeni skupovi na Sonom trgu, na trgu kod kipova Ismeta Mujezinovića i Meše Selimovića, na trgu ispred Mercatora, na Gradskom stadionu Tušanj i u SKPC Mejdan, uz odgovarajuću proceduru.

Gradsko vijeće Tuzle će izmjenu odluke razmatrati na idućoj redovnoj septembarskoj sjednici.