{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jasmin Duvnjak: Tražim hitnu smjenu direktora Službe za zapošljavanje ZDK koji je izgubio kompas

17.8.2015. u 14:55
2
8
Jasmin Duvnjak: Tražim hitnu smjenu direktora Službe za zapošljavanje ZDK koji je izgubio kompas
2
Jasmin Duvnjak: Tražim hitnu smjenu direktora Službe za zapošljavanje ZDK koji je izgubio kompas
Jasmin Duvnjak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zamjenik predsjedavajuće u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak hitno traži smjenu menadžmenta Javne ustanove Službe za zapošljavanje ZDK i aktuelnog direktora Službe Ratka Orlandića, istićući da se stanje u ovoj ustanovi iz dana u dan pogoršava.
Duvnjak je istakao kako smjenu menadžmenta i direktora Službe Ratka Orlandića traži zbog lošeg i nesavjesnog poslovanja, rastrošnosti, narušenih međuljudskih odnosa, mobinga, zapošljavanja po stranačko-porodičnim linijama, slabih mjera borbe protiv nezaposlenosti, te zbog činjenice da je Vlada Kantona odbacila dopunjeni izvještaj o radu Službe za zapošljavanje u 2014. godini.

"Ovim putem naglašavam da se u ovoj ustanovi iz dana u dan stanje pogoršava, da direktor provodi nezapamćene represije i pritiske na uposlenike neistomišljenike, da radnicima dodjeljuje otkaze i u trenucima dok su na bolovanju, da se krše Statut i Pravilnik o radu, da se u vrijeme ekonomske krize ne poštuje program mjera štednje, pa se direktoru isplaćuje regres od skoro 2.800 KM i da se na svaki način, neradom i neznanjem, neodgovornim, neprofesionalnim i bahatim ponašanjem urušava ugled institucije (budžet blizu 20 miliona KM) koja bi se sistemski i planski trebala baviti problematikom zapošljavanja i socijalnog zbrinjavanja nezaposlenih", istakao je Duvnjak.

On je još dodao da je Orlandić izgubio kompas te da je javno počeo prijetiti novinarima, narodnim poslanicima i svojim uposlenicima.

"Sa žalošću konstatujem da su pojedini politički moćnici i mešetari zbog ličnih interesa mjesecima opstruirali toliko neophodne promjene u Službi za zapošljavanje", izjavio je Duvnjak te pozvao nadležna tužilaštva, inspekcije i policijske agencije da ozbiljno i odgovorno ispitaju veoma jasne i konkretne navode o nepotizmu i zapošljavanju po stranačko-porodičnim linijama u ovoj instituciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: