Općina Centar Sarajevo
83

Jasmin Ademović se sastao sa građanima iz jedne ulice i pozvao Mandića da riješi njihov problem

A. Ku.
Ademović sa građanima razgovarao o problemu asfaltiranja ulice (Foto: OO NiP Centar)
Ademović sa građanima razgovarao o problemu asfaltiranja ulice (Foto: OO NiP Centar)
Općinski i gradski vijećnik Jasmin Ademović (NiP) pozvao je načelnika općine Centar Srđana Mandića, čiji je referendum za opoziv izglasan, da riješi problem građana u Hadži-Sulejmanovoj ulici.

"Pozivam načelnika Mandića da umjesto 'lova na vještice' na društvenim mrežama počne rješavati probleme građana u Hadži-Sulejmanovoj ulici", naveo je Ademović.

Dodao je da je u mjesnom području Mejtaš II, u ulici Hadži-Sulejmanova na potezu između ulica Sepetarevac i Sarač Ismailova izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže i priključaka.

"Investitor navedenih radova je KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo, dok su izvođači radova JV Mibral d.o.o. Sarajevo i Higra d.o.o. Bijeljina. Nakon rekonstrukcije vodovodne mreže, izvođač radova je planirao asfaltiranje samo dijelova ulice koji su oštećeni iskopom, međutim, nakon intervencije građana ovih ulica, ali i KJKP VIK Sarajevo, Općina Centar je pristala da se navedene ulice u potpunosti asfaltiraju o trošku budžeta Općine Centar, iz prostog razloga što je jedino asfaltiranje čitave ulice funkcionalno rješenj", objašnjava Ademović.

Dalje navodi da je u tom cilju formirana zajednička komisija KJKP ViK Sarajevo i Općine Centar, izvršen je obilazak terena i dogovoreni su daljnji koraci.

"Pred samu realizaciju, Općina Centar na čelu sa načelnikom Mandićem odustaje od asfaltiranja čitave ulice bez valjanog obrazloženja. Danas sam se u 12:00 sati sastao s okupljenim građanima ove i susjednih ulica koji pristaju jedino na asfaltiranje čitave ulice, uključujući i trotoar, te jasno ističu da neće dozvoliti parcijalno asfaltiranje iskopanih i oštećenih dijelova", kaže Ademović.

Od načelnika Mandića traži da izdvoji obećana sredstva (budžet Općine Centar u rebalansu iznosi skoro 80 miliona KM) i u skladu s zahtjevima građana ovoga područja da se sistemski i funkcionalno asfaltira čitava ulica.

"Građani svih mjesnih područja nam se redovno obraćaju s problemima karakterističnim za njihova mjesna područja, a koji bi se lako mogli riješiti da postoji volja i sposobnost. Načelniče Mandiću, i dalje ste načelnik i s tim u vezi obavezni ste rješavati ove i mnoge druge probleme građana iz svih mjesnih područja Općine Centar", zaključio je Ademović u saopćenju za javnost.