{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jasenko Selimović: Predloženi zakoni vratit će povjerenje u institucije

F
18.12.2013. u 11:03
0
25
Jasenko Selimović: Predloženi zakoni vratit će povjerenje u institucije
0
Jasenko Selimović: Predloženi zakoni vratit će povjerenje u institucije
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Raspravom o Prijedlogu federalnog zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, u Sarajevu je nastavljena jučer započeta 26. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predloženi zakon je u setu antikoruptivnih propisa upućenih u parlamentarnu proceduru iz Federalne vlade s napomenom da će njihovo donošenje omogućiti institucionalnu i efikasnu borbu protiv koruptivnih krivičnih djela u Federaciji, organiziranog i svih oblika teškog kriminala.

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije BiH Jasenko Selimović, čijom je diskusijom danas nastavljena sjednica, rekao je da borba protiv korupcije i kriminala u društvu nema alternativu i da će rezultati predložene legislative vratiti povjerenje u državu i njene institucije.

Napomenuo je da predloženi zakon predviđa osnivanje posebnih organizacionih cjelina unutar Federalnog tužilaštva i Vrhovnog suda FBiH, koje će imati dovoljno tužilaca i sudija te druge uvjete za rad kao specijalizirane cjeline za krivični progon odnosno sudsko procesuiranje počinilaca koruptivnih krivičnih djela i teškog kriminala.

Prijedlog federalnog zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine, prvi naredni na dnevnom redu ove sjednice, također je u setu antikoruptivnih propisa, predloženih iz Federalne vlade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: