|

Jandrić: Bez dogovora o minimalnoj cijeni rada

Jandrić: Bez dogovora o minimalnoj cijeni rada
0
S
SRNA
15.1.2013. u 20:49
3
komentara
0

dijeljenja
Jandrić: Bez dogovora o minimalnoj cijeni rada
Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Duško Jandrić izjavio je večeras da na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislavom Čađom nije postignut dogovor o povećanju minimalne cijene rada sa 100 na 110 KM.
"Nismo očekivali bilo kakav dogovor na današnjem sastanku. Jasno je da ministar nema mandat da takvu odluku donese, a obećao je da će naš zahtjev o povećanju minimalne cijene rada po ko zna koji put proslijediti Vladi Srpske", rekao je Jandrić novinarima nakon sastanka sa Čađom.

On je istakao da na sastanku nije postignut dogovor ni o minimalnom procesu rada.

"Našu saglasnost na predloženi mimimum procesa rada Ministarstvo unutrašnjih poslova nema. Sutra će biti održan sastanak radne grupe sindikata i resornog ministarstva gdje ćemo pokušati usaglasiti taj dokument", dodao je Jandrić, naglasivši da će naredni sastanak sa predstavnicima resornog ministarstva biti održan u petak, 18. januara.

On je napomenuo da su u ponuđenom dokumentu Ministarstva nabrojani svi poslovi koje svakodnevno obavljaju zaposleni u unutrašnjim poslovima, što je za sindikat neprihvatljivo.

Jandrić je naveo da bezbjednost građana neće biti ugrožena tokom štrajka zakazanog za 21. januar.

Štrajk 21. januara najavili su i sindikati uprave, obrazovanja i pravosuđa zbog odluke Vlade Srpske o smanjenju plata za 10 odsto.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...