Komentari (151)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Segrt krivoustog zlocinca Sranje
Dabogda moro izac iz zatvora na sahranu svih najmilijih
Presuda Tuđmanu, Šušku, Bobetku i Bobanu Sudsko vijeće utvrdilo je da je u BiH postojao udruženi zločinački pothvat, s ciljem osnivanja hrvatskog entiteta u BiH, koji bi se naknadno pripojio Hrvatskoj ili postao samostalna država sa snažnim vezama prema Hrvatskoj. Na čelu udruženog zločinačkog pothvata bio je Franjo Tuđman, koji je, prema zaključcima suda, s liderima "Herceg-Bosne" dogovorio etničko čišćenje muslimanskog stanovništva s teritorija BiH kojeg su smatrali "hrvatskim". Sud je zaključio da počinjeni zločini nisu bili samovolja šačice vojnika, već dio udruženog zločinačkog pothvata. Također, pripadnici HVO-a počinili su i druge zločine, poput krađe, silovanja i zlostavljanja, koji nisu bili sastavni dio udruženog zločinačkog pothvata, ali su bili njegova predvidljiva posljedica, zaključio je sud.Provedbu zločinačkog pothvata međusobno su koordinirati Tuđman, Gojko Šušak, Janko Bobetko, Mate Boban i pripadnici optužene šestorke iz "Herceg-Bosne", zaključio je Haški sud.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zbog ovog maloumnika sam ležao 68 dana u logoru i bio mučen svaki dan. I dan danas imam poslijedice od tih tortura.Kako ja da se sad osjećam i šta da mislim o ovoj Bosni i pravosudju i vlasti. Pa ima li pravde bože????!!!!!!
Sad mu fino dati neku lijepu funkciju, da čovjek može bez srkleta proživiti život. Ne treba ništa veliko, finansije, energetita i MVP. Ništa posebno.
Krilnik,donekle se slažem s tobom,jednom sam pročitao da je Mushar izjavio neće se moj narod kamenjem braniti od agresora i nabavio atomsku,kod nas je bila odbrana kamenjem i to uspješna, moje bušenje se na to odnosi,dakle svako ko nije spreman braniti svoje je kukavica
ovo je nagrada kao i drugim zlocincima za uspjesno izvrsen zadatak
Kazu hrvatska nije bila agresor , pa sve spalili opljackali , pa cak su vratnjike sa catrnja uzimali , kapiju , ogradu nijedno muslimansko selo nije ostalo , bosnjacki su narod smjestili u heliodrom i gabelu , naseljavali hrvate iz bosne , pravili sela bobanovo , suskovo , naselja oko mostara capljine stoca , pa mostar je prije rata imao 60.000 muslimana bosnjaka i 10.000 hrvata , a danas 30.000 bosnjaka i 70.000 hrvata , i opet kazu hrvatska nije agresor , pa ko god vidi sahovnicu u hercegovini ima da mu se smuci jer je pod tim bajrakom ubjeno 30.000 hercegovackih muslimana ....
@Anti-SDA pa ubijali ste i vi nas pa sta sad?
Dobro nam došo gospodine...Rvatska ti nikada zaboravit nece.
Neće ni on njoj zaboraviti, zbog snova 25 ljeta,ili ti ga 50bajrama,e moj ujo jesi glup.
Neće ni on njoj zaboraviti, zbog snova 25 ljeta,ili ti ga 50bajrama,e moj ujo jesi glup.
Evo i njega... vaskrs'o...
kadija te tuzi kadija te sudi ... pravda je samo kod ALLAHA DZ.S TESKO VAM SE KAFIRI...
Sad ce svi muslimani da proklinju Jadranka Prlica, produzenu ruku Zagreba, Franje Tudjmana i HDZ-a, a u isto vrijeme nagradjuju Kolindu Grabar-Kitarovic, "kraljicu nasu balkansku", iz tog istog HDZ-a, koja uredno, svake godine, polaze vijence na grob hrvatskog velikana Dr. Franje. Jadranko Prlic je nevinasce u poredjenju sa pokojnim Franjuskom i ostalom ustaskom druzinom, ukljucujuci i gospodju Kolindu, i jos jednog velikog "prijatelja" Bosne, ofucanog jazavca Mesica. Vise me takve stvari ne cude. Samo su mi interesantne.
Takozvane. Koji paćenici...
CHMOLJO MAGARČINO SMRDLJIVA!!!
mogli ste ga pustiti da gleda utakmice evropskog prvenstva.. šta je to vama?
Uvijek je bio sexy.
Mala Mici, KAKOSI TIMENI JARANE ? HOWS SHE CUTTING, JARANE..YOU PUSSY CAT..JARANE MOJ.
Kod nas se vrijeme računa unatrag.
Pasce ustasko...
@PashaSAR postoji razlika između poreske utaje i osnivanja paradržave ubijanjem, progonom, logorima