{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Jadranka Lokmić-Misirača će mijenjati Milorada Barašina

S
4.7.2011. u 17:06
0
26
Jadranka Lokmić-Misirača će mijenjati Milorada Barašina
0
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je na vanrednoj sjednicu koja je održana u ponedjeljak, donijelo odluku da će dužnost glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine obavljati Jadranka Lokmić-Misirača, za vrijeme spriječenosti glavnog tužioca Milorada Barašina da obavlja tu funkciju.
Jadranka Lokmić-Misirača će zamjenjivati glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Milorada Barašina, do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega i kojeg je Prvostepena disciplinska komisija privremeno udaljila od obavljanja dužnosti glavnog tužioca i tužioca Tužilaštva BiH s danom 1. julom .2011. godine.

Jadranka Lokmić-Misirača je zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovina i šef Odjela za opšti kriminal Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Gospođa Lokmić-Misirača ima 27 godina tužilačkog staža, od kojih je šest godina zamjenik glavnog tužioca u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Prilikom odlučivanja uzeto je u obzir tužilačko iskustvo, kao i iskustvo rukovođenja na poziciji zamjenika glavnog tužioca.

Odluka VSTV-a BiH se temelji na članu 5. Zakona o Tužilaštvu BiH, kojim VSTV BiH određuje ko će od zamjenika glavnog tužioca obavljati dužnost u slučaju njegove spriječenosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: