Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mnoge stvari imaju svoje lice i nalićje, ili ima dobre i loše strane, pa ako mnogi optuživaju, da su komunisti zabranjivali vjeru ili naciju, a to nije ni upola tačno, stim da su vjere držali pod kontolom sa obzirom na vjekovna iskustva ne samo ovdje, da su vjere koliko god to ko demantovao, izvor zla i uzrok nebrojenih žrtava u svijetu i baš iz tih razloga je trajao mir 50 godina i kada su kriminalci nakon pluralizma, ponovo organizovali sistem na osnovu vjera i nacija, odmah je došlo do klanja
Koca Popovic , ´nekada zapovjednik prve proleterske , kasnije je tvrdio da je most srusen bez potrebe. Izmedju ostalog on kaze : ...nemacka ofanziva se tu, na obali Neretve u stvari zavrsavala, sto je za nas, naravno, bilo povoljno. Posleratnim uvidima u nemacka ratna dokumenta utvrdjeno je, naime, da Nemci nisu planirali prelazak Neretve. Bili su smislili da nas potisnu do nje, valjda racunajuci da ce ostali deo posla obaviti jake cetnicke grupacije.
Svakako da treba pozdraviti sve učesnike bitke za ranjenike, samo bih naveo da SDP, a posedbno nakon Nijaza Durakovića ne može po mnogo čemu biti ideološki nasljednik platforme i ideje, ondašnje KPJ, osim na međuvjerskim i međunacionalnom planu, dok nisu ništa odmakli od nac. partija, u kriminalnom rasturanju narodne imovine i privrednih potencijala, koju je bivša država u teškim uslovima, godinama gradila za narod.
@Stelt117 Ništa se nisi izjasnio, o čemu se radi i šta te je toliko iritiralo da mi preporučuješ neke hođe, a ja sa vjerama ne stojim dobro.
@Stelt117 Kamo sreće, da je baš tako, kao što neosnovano navodiš, to da je bivša država porušila, a trebala je, jer bi bio i red da onaj ko je gradio to i poruši, nego da ostavi nacionalistima sve, kao klasnom neprijatelju da se njihovi visoki funkcioneri obogate pljačkom i potpunom devastacijom, tolike narodne imovine,a taj naivni narod ostade i bez radnih mjesta i džaba im je sada štrajkovati.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
sva glupost i tragedija balkanoida: bratstvo i jedinstvo nasih naroda i narodnosti nema sansi. poklat cemo se, protjerivati, istrebljivati, pod plastom nacionalnog osvijestenja i borbe za neke kvazislobode, da bi na kraju svi zajedno usli u eu.
Svaki dan neka godisnjica. Treba se okrenuti buducnosti i kako sto vise $$ donijeti para u drzavu..
Početkom marta partizani su kod Gornjeg Vakufa zarobili njemačkog majora Artura Štrekera, najviše rangiranog oficira do tad, nakon čega su otpočeli pregovore o razmjeni. Koristeći zatišje na frontu kod Vakufa, jedna grupa partizana je noću 6. marta 1943. godine prešla Neretvu, razbila četničku 2. durmitorsku brigadu, i uspostavila mostobran. Do zore 7. marta, partizanske jedinice su uspjele da u četničkim redovima izazovu paniku, odbacujući ih prema istoku. Istog dana Vojislav Lukačević izveštava generala Mihailovića o ovom "lokalnom neuspjehu"
E ovo je bila zastava! Slika br 1
@1od10posto hebala te ona.... u 700 godina bosanske drzave goru i ruzniju zastavu nismo imali.... izuzimajuci ovu trenutnu.