{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ja rušim ustavno-pravni poredak, a sud neka presudi"

S
22.7.2010. u 21:50
0
27
"Ja rušim ustavno-pravni poredak, a sud neka presudi"
0
"Ja rušim ustavno-pravni poredak, a sud neka presudi"
Ibran Mustafić
Predsjednik Upravnog odbora udruženja građana "Majke Srebrenice", Ibran Mustafić, tužio je sam sebe Sudu BiH za rušenje dejtonskog ustavnog poretka u proteklih 15 godina. Sud je potvrdio da je predmet zaprimljen i protokolisan.
U razgovoru za Sarajevo-x.com Mustafić je istakao da je Ustav BiH kao Aneks 4 Dejtonskog sporazuma genocidna i zločinačka tvorevina.

"To je dokazano presudom Međunarodnog suda pravde, slučajem 'Sejdić i Finci'... Jedini legitimitet za mene ima Ustav Republike BiH, a sebe sam prijavio sudu za rušenje ustavno-pravnog poretka.

U svakoj pravno uređenoj državi to je najteži akt i ako je ovo demokratski državni ustav ja bih trebao šutjeti ili biti kažnjen", rekao nam je Mustafić, ističući kako sadašnji Ustav BiH, pisan rukom zločina, uopće nije u službi čovjeka.

Dodaje kako je na osam strana napisao optužnicu protiv sebe, pa bi se "na sudu trebali pojaviti tužilac Ibran Mustafić i tuženi Ibran Mustafić".

"Morao sam sam sebe tužiti kad već Tužilaštvo ne radi svoj posao, a na kraju ćemo vidjeti ko je u pravu", naglasio je naš sagovornik.

Napominjemo, Ibran Mustafić je pred 11. juli oko Memorijalnog centra u Potočarima postavio plakate s natpisima: "Ovo je Bosna i Hercegovina", "Žrtve genocida zahtijevaju implementaciju presude Internacionalnog suda pravde".

Na dan obilježavanja 15. godišnjice genocida u Srebrenici Mustafić je uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira u Memorijalnom centru u Potočarima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: