{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvučeno i tijelo Hajrudina Bradarca, počelo otkopavanje jame na putu prema Fejzi Isakoviću

7.9.2014. u 07:50
21
12
Izvučeno i tijelo Hajrudina Bradarca, počelo otkopavanje jame na putu prema Fejzi Isakoviću
21
Izvučeno i tijelo Hajrudina Bradarca, počelo otkopavanje jame na putu prema Fejzi Isakoviću
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Iz rudnika Raspotočje sinoć je na površinu izvučeno i posljednje tijelo od četiri locirana rudara koji su 4. septembra stradali u teškoj nesreći.
Tijelo četvrtog rudara koji je poginuo u jami Raspotočje u teškoj rudarskoj nesreći izvukli su pripadnici čete spašavanja, a po izlasku na površinu supruga stradalog rudara je nakon prepoznavanja potvrdila da se radi o njenom suprugu Hajrudinu Bradarcu.

Akciju izvlačenja četvrtog rudara otežalo je novo pomjeranje tla te osipanje materijala, ali već tokom noći čete za spašavanje će krenuti u potragu za petim rudarom.

Obdukcija Hajrudina Bradarca bit će obavljena sutra, dok je u prosekturi Kantonalne bolnice u Zenici obdukciju tijela trojice rudara čija su tijela u toku dana izvučena izvršio sudski patolog Vedo Tuco.

Iz rudnika Raspotočje su proteklih dana istakli da će se nakon izvlačenja lociranih rudara sva pažnja usmjeriti i na izvlačenje tijela petog rudara, Fejze Isakovića, koji je od ostalih kolega bio udaljen još oko stotinu metara.

Podsjetimo, u poslijepodnevnim satima u subotu izvučena su tijela dvojice stradalih rudara  Mehemeda Dizdarevića i Mehmedalije Halilovića, a u večernjim satima subote izvučeno je i tijelo Fahira Halača.

Nakon gorskog udara u četvrtak u jami Raspotočje su ostala zarobljena 34 rudara. U petak su spasilačke ekipe uspjele doći do njih, 29 ih je spašeno, dok su petorica nažalost izgubili živote.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: