BiH
61

Izvučena dva tijela i automobil iz Une, za trećim tijelom se traga

Piše: E. G.
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Iz rijeke Une kod Martin Broda danas su u popodnevnim satima izvučena dva tijela stradalih u saobraćajnoj nesreći koja se desila sinoć, kao i automobil Golf 3, dok se za još jednim tijelom traga.

Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona Šefik Smlatić potvrdio je za Klix.ba da se nesreća, kako su posvjedočili očevici, najvjerovatnije dogodila usljed neprilagođene brzine. Automobil je udario u obližnju stijenu, a potom sletio u Unu, kazao je policiji svjedok nesreće Željko Majstorović, mještanin Martin Broda.

"Policija je sinoć brzo stigla na mjesto događaja, ali se ništa nije moglo uraditi. Jutros su ronioci započeli potragu i izvukli su dva tijela i automobil. Jedno tijelo je pronađeno u automobilu, a drugo je bilo malo dalje među stijenama pod vodom. Za trećim tijelom se još uvijek traga. Automobil je sletio između dva mosta u Martin Brodu, a to je mjesto gdje je Una duboka i do deset metara, što dodatno otežava potragu", kazao je Smlatić za Klix.ba.

Ronioci još uvijek tragaju za trećim tijelom. U nesreći su stradala tri stanovnika Martin Broda, Dragan Dukić, Stevan Dukić i Miodrag Karanović.