Crna hronika
0

Pronađeno tijelo treće osobe stradale kod Martinbroda

FENA
Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK), zajedno sa članovima tima ronilaca Jedinice policije za podršku pronašli su tijelo Dragana Dukića (23), treće osobe koja je smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći prije više od mjesec dana.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 7. aprila, kada je Golf, u kojem su pored Dragana Dukića, bili još i Stevo Dukić i Miodrag Karanović, svi iz sela Očijevo, sletio u Unac kod bihaćkog naselja Martinbrod.

Dan poslije izvučena su dva tijela i automobil, a za Draganom se tragalo sve do danas. Njegovo tijelo pronađeno je u blizini nogometnog stadiona u Kulen Vakufu, koji je udaljen oko osam kilometara od mjesta nesreće.

"Jedinica policije za podršku MUP-a USK-a od vremena nesreće nije napuštala Unu, sve do današnjeg dana. Svaki dan su se poduzimale odgovarajuće mjere, pretražujući rijeku Unu na jednoj velikoj dužini. Međutim, zbog okolnosti u kojima smo se našli, dakle visokog vodostaja Une, pronalazak tijela stradalog bio je otežan", kazao je zamjenik komesara Policije USK-a, Marijan Šimić.

"Više od mjesec dana ovaj tim nije imao subote, ni nedjelje, niti dana odmora. 'Pročešljali' su više od 50 kilometara, te su danas dokazali da ustrajnost i sposobnost, odlučnost i jednostavno motiviranost ovih policajaca iz Jedinice za podršku zaslužuju sve pohvale", kazao je ministar unutarnjih poslova USK-a, Šefik Smlatić.

U nastavku je dodao da će uz pomoć Vlade USK-a pokušati obezbijediti još bolju opremu i uslove u kojima radi ta jedinica, kako bi njeni pripadnici postizali još bolje rezultate u radu i mogli odgovoriti na sve izazove, koji se stavljaju pred njih. Jedinica policije za podršku, zajedno sa ostalim timovima MUP-a USK-a, nedavno je premoštavanjem rijeke Une uspjela izvući stradalog njemačkog turistu, koji se je također utopio u rijeci Uni 1. maja na lokalitetu Troslapa.