{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Izvršioci zločina u Srebrenici trebaju biti kažnjeni"

S
21.4.2010. u 17:52
0
0
"Izvršioci zločina u Srebrenici trebaju biti kažnjeni"
0
"Izvršioci zločina u Srebrenici trebaju biti kažnjeni"
Branislav Borenović
Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da nema ništa sporno u tome ako Vlada Republike Srpske (RS) želi da se provjeri neke činjenice u vezi sa ratnim događajima u Srebrenici.
"Potpuno je logično da će vrijeme ispred nas zahtijevati provjeru nekih istorijskih činjenica", rekao je Borenović danas novinarima u Banjaluci, komentarišući jučerašnje saopštenje OHR-a u vezi sa zaključcima Vlade RS o Srebrenici.

Borenović je rekao da je Srebrenica vrlo osjetljivo pitanje, ali da je svim narodima u BiH potrebna puna istina o događajima u ovoj opštini.

"Svi zločini u BiH nisu vršeni u ime naroda, već su ih vršili pojedinci. Za sve nas je od velike važnosti da imamo istinu šta se to dogodilo u Srebrenici", istakao je Borenović i dodao da onaj ko je vršio zločin treba da bude kažnjen.

Borenović smatra da će se u vrijeme predizborne kampanje podizanjem nacionalnih tenzija pokušati skrenuti pažnja javnosti sa ozbiljnih ekonomskih problema svih građana RS i BiH.

OHR je juče ocijenio da zaključci Vlade RS predstavljaju "još jedan nečuven pokušaj poricanja genocida koji se dogodio u Srebrenici namjernim iskrivljavanjem utvrđenih istorijskih i pravnih činjenica i predstavljanjem pogrešnih i lažnih informacija sa namjerom da se sakrije istina".

Vlada RS je 19. aprila na tematskoj sjednici usvojila informaciju Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina o izvještaju Komisije za Srebrenicu sa osvrtom na informacije nekih nevladinih organizacija.

Premijer RS Milorad Dodik rekao je poslije sjednice da Vlada RS putem ove informacije ima namjeru da utvrdi obaveze i ojača kapacitet Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina koji bi se permanento bavio ovim pitanjem i došao do konačnih činjenica koje se odnose na Srebrenicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: