{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Izvršioci zločina u Srebrenici trebaju biti kažnjeni"

S
21.4.2010. u 17:52
0
0
"Izvršioci zločina u Srebrenici trebaju biti kažnjeni"
0
"Izvršioci zločina u Srebrenici trebaju biti kažnjeni"
Branislav Borenović
Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da nema ništa sporno u tome ako Vlada Republike Srpske (RS) želi da se provjeri neke činjenice u vezi sa ratnim događajima u Srebrenici.
"Potpuno je logično da će vrijeme ispred nas zahtijevati provjeru nekih istorijskih činjenica", rekao je Borenović danas novinarima u Banjaluci, komentarišući jučerašnje saopštenje OHR-a u vezi sa zaključcima Vlade RS o Srebrenici.

Borenović je rekao da je Srebrenica vrlo osjetljivo pitanje, ali da je svim narodima u BiH potrebna puna istina o događajima u ovoj opštini.

"Svi zločini u BiH nisu vršeni u ime naroda, već su ih vršili pojedinci. Za sve nas je od velike važnosti da imamo istinu šta se to dogodilo u Srebrenici", istakao je Borenović i dodao da onaj ko je vršio zločin treba da bude kažnjen.

Borenović smatra da će se u vrijeme predizborne kampanje podizanjem nacionalnih tenzija pokušati skrenuti pažnja javnosti sa ozbiljnih ekonomskih problema svih građana RS i BiH.

OHR je juče ocijenio da zaključci Vlade RS predstavljaju "još jedan nečuven pokušaj poricanja genocida koji se dogodio u Srebrenici namjernim iskrivljavanjem utvrđenih istorijskih i pravnih činjenica i predstavljanjem pogrešnih i lažnih informacija sa namjerom da se sakrije istina".

Vlada RS je 19. aprila na tematskoj sjednici usvojila informaciju Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina o izvještaju Komisije za Srebrenicu sa osvrtom na informacije nekih nevladinih organizacija.

Premijer RS Milorad Dodik rekao je poslije sjednice da Vlada RS putem ove informacije ima namjeru da utvrdi obaveze i ojača kapacitet Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina koji bi se permanento bavio ovim pitanjem i došao do konačnih činjenica koje se odnose na Srebrenicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: