{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvedena helikopterska vježba u Rajlovcu

6.11.2012. u 14:51
3
2
Izvedena helikopterska vježba u Rajlovcu
3
Izvedena helikopterska vježba u Rajlovcu
U kasarni Rajlovac OS BiH su 6. novembra, izvršene MEDEVAC i SAR vježbe sa helikopterom Mi-8MTV i helikopterom UH-1H, s ciljem prezentacije 2.HS-a u svrhu medijske kampanje OS BiH u pomoći civilnom stanovništvu.
Predstavnicima medija prezentirana je organizacijska struktura i zadaci sa kojima se 2. HS svakodnevno susreće, sa naglaskom na učešće 2. HS u aktivnostima pomoći civilnom stanovništvu.

Također, prezentirani su podaci o učešću 2.HS u akcijama medicinskih evakuacija i dostave ljekova usljed velikih padavina snijega u zimskom periodu, kao i aktivnostima u gašenju požara u ljetnom periodu 2012. godine.

Izvršenje vježbe proteklo je u dobroj organizacji i bez narušavanja sigurnosti letenja.

Nakon aktivnosti 2.HS-a novinarske ekipe su posjetile blp i Zrakoplovno tehničku radionicu. Tom prilikom novinarima su predstavljene redovne aktivnosti i uslovi na održavanju zrakoplovno-tehničkih sredstava.

Prisutnima se obratio zapovjednik blp major Slaven Hrkać koji je istakao značaj redovnog održavnja zrakoplova, kao i doprinos pripadnika blp u zadacima pomoći civilnom stanovništvu.

Ovakav vid aktivnosti pokazao da je br ZS i PZO, kao i OS BiH u cjelini, u potpunosti spremna kvalitetno koordinirati i podržati manifestacije koje promovišu letačke aktivnosti kao i samu br ZS i PZO i OS BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: