Komentari (324)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Valjalo je biti toliki kloc pa potopiti jezero, a ne premjestiti stećke prije toga. Toliko o brizi tadašnje vlasti o historijskom naslijeđu BiH.
Da ne pričamo o još goroj brizi sadašnje vlasti za žive.
Da ih je premjestio mozda bi danas bili unisteni. I ova danasnja vlast bi mogla malo bolje cuvati nase nasljedje. Dobro je da su premjesteni i da se neko pobrinuo da se pobrine o tom dijelu nase bastine.
PRIKAŽI ODGOVORE (20)
Bravo cuvajte nasljedje ove zemlje najljepse na svijetu!!
kulturna bastina moje zemlje Bosne i bosanskog covjeka. kulturni spomenik, nijemi svjedok tisucljetne i hiljadugosisnje tradicije i bastine i povijesti jedne kraljevske zemlje Bosne. bosna ima sto niko nema.Rodni list u obliku povelje Kulina Bana i Stacak. Kulturni spomenik koji niko nema.Na stecku stoji Bosanac sa uzdignutom pesnicom, gordo i ponosno.nikad Bosanac ne kleci nikad suzanj nije bio. Stecak je Made in Bosnia.Zemlja ponosa i prkosa. i u gladi i u zedji odani svjoj Bosni.
@Avalon777 Hvala!Najljepsi komentar!
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Analizom skeleta je utvrdjeno da su to bili veliki srbi, svinjogojci i svinjozderi.koje nebuloze samo mozemo ocekivati u ovoj zemlji.
Austrougarska napravi put kroz sred Radimlje, a Tito prugu par metara od Tvrtkovog groba i crkve u kojoj je krunisan. Današnja vlast će uništiti i zadnje ostatke te crkve.
Zadnjim pasusom kontradiktirate sami sebe. Dakle prije toga u tekstu piše da su se stećci vjerovatno otkotrljali u Neretvu, a onda na kraju piše da su pronađeni skeleti ispod :)
@Carnivore uzeli čovjeku nišan...et sta ti je Bosna, uzmu ti i identitet i posljednje tvoje obiljezje. Hajd sto to rade u danasnje vrijeme, al ostavi covjeka na miru koji lezi stotinama godina.
Nazalost , sto vise nema prof. Lovrenovica ! On bi pozurio da to spasi. Nadam se da je ostavio dostone nasljednike .
...treba jedan senadu hađifejzoviću pred zgradu postaviti!
комуњаре потопиле српске споменике да би измислили нову нацију - "муслимани"!
mamu li djikansku pitaj babu ko je nju potapo 500godina
Samo nema g.Dubravka Lovrenovica da ih uvrsti u zbirku..
@norid Toliko tebi tužan život pa o onom čovjeku pišeš takve komentare? Kako te nije stid odronu ljudski. Đikan vjerovatno.
... ON ĆE MENO NEMA BOSNE!
ocekujem od klixa da istraze ko je prije 50 godina nije vodio brigu o ovim steccima.
previse ocekujes :D
jeste eto bas je tito i neko iz beograda namjerno nam napravio hudrocentralu samo da stecke potopi. nasa je vlast kriva, mogu istoricari i arhivari da nadu imenom i prezimenom ko je bio zaduzen za ova pitanja. nadam se da ce kliks izbaciti taj tekst narednih dana
sanjo87-prvobitno i jeste jablanicka hidrocentrala bila namjenjena da strujom snabdijeva titov bunker u konjicu. znaci da su takve odluke donosene u beogradu. tek toliko da se zna
@nino57 -neuki daju dislajkove.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Prodajte ih da vidite kako se "razvija" turizam..
Izmjestili dva stećka,a šta je sa onim nišanima onolikim.Dobro je to do sad išlo,pa nije utopljenika bilo na hiljade.Hajde sad udji i zaplivaj,kad znaš šta je dole.Nagrajisati samo može čovjek
To dajte muzeju RS-a to ne pripada muslimanskom narodu koji je naknadno dosao.
Budaletino, u to doba ni Srbi nisu živjeli na ovim prostorima.
Srbi su u BiH došli u 17. vijeku. Kakve veze imaju pravoslavni đikani sa bogumiskim nadgrobnim spomenicima?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Jedan od dokaza da je tito bio licemjer, diktator i posrbica..
jeste eto bas je tito i neko iz beograda namjerno nam napravio hudrocentralu samo da stecke potopi. nasa je vlast kriva, mogu istoricari i arhivari da nadu imenom i prezimenom ko je bio zaduzen za ova pitanja. nadam se da ce kliks izbaciti taj tekst narednih dana
naivan si. Tipicno posljeratni neuki bosnjak.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
I kako bolan nema Bosne!?