{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iznošenje završnih riječi u predmetu Mladen Ivanić

F
14.7.2010. u 08:41
0
0
Iznošenje završnih riječi u predmetu Mladen Ivanić
0
Iznošenje završnih riječi u predmetu Mladen Ivanić
Foto: Radio Slobodna Evropa
Iznošenje završnih riječi pred Apelacionim vijećem Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda, u predmetu Mladen Ivanić, zakazan je za četvrtak, 15. jula 2010. godine, s početkom u 9.00 sati, u sudnici 5.
Vijeće Apelacionog odjeljenja potvrdilo je prvostepenu presudu u dijelu u kojem se optužba u odnosu na optuženog Mladena Ivanića, za krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi iz člana 218. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) odbija.

Prvostepena presuda potvrđena je i u dijelu u kojem se optuženi Mladen Ivanić oslobađa optužbe za krivično djelo zločinačko udruženje iz člana 370. stav 1. KZ RS i krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlasti u podstrekavanju iz člana 337. stav 4. u vezi s članom 24. KZ RS.

U vezi s osuđujućim dijelom prvostepene presude koji se odnosi na optuženog Mladena Ivanića za krivično djelo nesavjestan rad u službi iz člana 344. stav 2. KZ RS, žalba Tužilaštva BiH je odbijena kao neosnovana, dok je žalba branioca optuženog Mladena Ivanića uvažena i presuda Suda BiH od 24. juna 2008. godine je u tom dijelu ukinuta i određeno je održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: