{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iznošenje završnih riječi u predmetu Mladen Ivanić

F
14.7.2010. u 08:41
0
0
Iznošenje završnih riječi u predmetu Mladen Ivanić
0
Iznošenje završnih riječi u predmetu Mladen Ivanić
Foto: Radio Slobodna Evropa
Iznošenje završnih riječi pred Apelacionim vijećem Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda, u predmetu Mladen Ivanić, zakazan je za četvrtak, 15. jula 2010. godine, s početkom u 9.00 sati, u sudnici 5.
Vijeće Apelacionog odjeljenja potvrdilo je prvostepenu presudu u dijelu u kojem se optužba u odnosu na optuženog Mladena Ivanića, za krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi iz člana 218. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) odbija.

Prvostepena presuda potvrđena je i u dijelu u kojem se optuženi Mladen Ivanić oslobađa optužbe za krivično djelo zločinačko udruženje iz člana 370. stav 1. KZ RS i krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlasti u podstrekavanju iz člana 337. stav 4. u vezi s članom 24. KZ RS.

U vezi s osuđujućim dijelom prvostepene presude koji se odnosi na optuženog Mladena Ivanića za krivično djelo nesavjestan rad u službi iz člana 344. stav 2. KZ RS, žalba Tužilaštva BiH je odbijena kao neosnovana, dok je žalba branioca optuženog Mladena Ivanića uvažena i presuda Suda BiH od 24. juna 2008. godine je u tom dijelu ukinuta i određeno je održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: