{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izmjene zakona o Elektroprenosu na dnevnom redu Doma naroda PSBiH

F
16.12.2013. u 07:58
3
7
Izmjene zakona o Elektroprenosu na dnevnom redu Doma naroda PSBiH
3
Izmjene zakona o Elektroprenosu na dnevnom redu Doma naroda PSBiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH odlučit će danas, po dopunjenom dnevnom redu, o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju kompanije za prenos električne energije u Bosni i Hercegovini (Elektroprenos BiH), potvrdio je Feni delegat Kluba Bošnjaka u Domu naroda Mehmed Bradarić.
Stava je da taj prijedlog zakona treba podržati.

"Podsjećam da kompanija od osnivanja nije imala ni finansijske izvještaje, ni menadžment niti plan investicija i sada je u vrlo teškoj situaciji jer su sredstva bila blokirana. Naravno, nije bilo ni investicija, a urađene su samo pojedinačne, sitne popravke", pojasnio je Bradarić.

Usvajanjem tog prijedloga, dodao je, kompanija će do kraja februara 2014. imati svoj menadžment, plan investicija, revidirane i nove finansijske izvještaje.

"Niko neće dirati 200 miliona KM niti ih može dirati jer je to amortizacioni fond. Pravo dioničara jeste da potroše svojih 100 miliona KM, a što će i uraditi. Međutim, na računu ostaje 200 miliona KM koje kompanija, realno, ne može potrošiti u naredne tri godine, a zbog dinamike investicija", istakao je Bradarić.

Bradarić je potvrdio i da će Dom naroda PSBiH odlučivati i o Prijedlogu zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: