{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izmjena režima saobraćaja zbog dženaze Rasimu Deliću

F
19.4.2010. u 10:11
0
24
Izmjena režima saobraćaja zbog dženaze Rasimu Deliću
0
Izmjena režima saobraćaja zbog dženaze Rasimu Deliću
Foto: Arhiv
Odbor za dženazu Rasima Delića, generala Armije BiH obratio se Ministarstvu saobraćaja, za privremenu obustavu saobraćaja u ulicama Obala Kulina bana, Telali, Safet bega Bašagića, Kasima ef. Dobrače, Kovači, Ploča i Širokac i Zelenih Beretki, radi održavanja dženaze na šehidskom mezarju Kovači danas od 13 do 16 sati.
Uvažavajući objektivnost zahtjeva i nemogućnosti organizacije saobraćaja na drugi naćin, uvažen je zahtijev i protokol dženaze i definisana izmjena režima kako je to navedeno u dispozitivu rješenja.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Prve PU.

Za vrijeme dženaze, KJKP ''GRAS'' će prilagoditi tramvajski saobraćaj (od 12.30 do 15 sati tramvaji će biti preusmjereni na okretnicu Skenderija), autobuski terminal Dom Armije bit će premješten na terminal Drvenija, dok će minibuske linije sa terminala u ulici Telali i Safet bega Bašagića biti premještene.

Autobusi koji dolaze u grad na dženazu bit će usmjereni na plato stadiona Koševo.

Taxi štandovi u ulici Zelenih Beretki i Baščaršija u vrijeme privremenog režima saobraćaja neće biti u funkciji, a taksi vozila se preraspodjeljuju na štandove koji su u funkciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: