Javni saobraćaj u Sarajevu
0

U subotu autobusima od Muzeja do Baščaršije

FENA
"Gradski saobraćaj" Sarajevo (GRAS) privremeno će u subotu i nedjelju obustaviti saobraćaj u ulici Zmaja od Bosne na raskrsnici s ulicom Franje Račkog ("S" krivina tramvajske pruge) radi izvođenja radova na zamjeni istrošenih šina.

U subotu od 08.00 do 20.00 sati bit će obustavljen saobraćaj za motorna vozila u jednoj saobraćajnoj traci (krajnja desna saobraćajna traka u smjeru Ilidža - Baščaršija) u ulici Zmaja od Bosne na raskrsnici s ulicom Franje Račkog, dok će druge saobraćajne trake ostati slobodne za saobraćaj.

U nedjelju od 08.00 do 20.00 sati bit će obustavljen saobraćaj za motorna vozila u dvjema saobraćajnim trakama (krajnjoj lijevoj i srednjoj saobraćajnoj traci u smjeru Ilidža - Baščaršija) u ulici Zmaja od Bosne na raskrsnici s ulicom Franje Račkog, dok će desna saobraćajna traka ostati slobodna za saobraćaj, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Privremenu izmjenu saobraćaja najavljuje GP "Put" d.d. iz Sarajeva za ponedjeljak 7. juna u ulici Ante Babića, radi sanacionih radova.

Izmjena se odnosi na dio od raskrsnice ulice Ante Babića i ulice Safeta Hadžića do raskrsnice ulice Ante Babića i ulice Aleja Bosne Srebrne, i to u periodu od 00.00 do 24.00 sati.

U navedenom periodu saobraćaj će biti obustavljen u ulici Ante Babića smjer Dobrinja - Neđarići na dijelu od raskrsnice ulice Ante Babića i ulice Safeta Hadžića do raskrsnice ulice Ante Babića i ulice Aleja Bosne Srebrne. Saobraćaj će za motorna vozila biit obustavljen u dvjema saobraćajnim trakama (smjer Dobrinja - Neđarići), u kojima se izvode radovi, dok će druge dvije saobraćajne trake (Neđarići - Dobrinja) ostati slobodne za odvijanje saobraćaja u dva smjera.

Saobraćaj će biti obustavljen i u ulici Ante Babića smjer Neđarići - Dobrinja na dijelu od raskrsnice ulice Ante Babića i ulice Safeta Hadžića do raskrsnice ulice Ante Babića i ulice Aleja Bosne Srebrne.

Na tom diejlu saobraćaj će biti obustavljen za motorna vozila u dvjema saobraćajnim trakama (smjer Neđarići - Dobrinja), u kojima se izvode radovi, dok će druge dvije saobraćajne trake (smjer Dobrinja - Neđarići) ostati slobodne za odvijanje saobraćaja u dva smjera.