BiH
0

Izložbom dječijih radova obilježen Svjetski dan oralnog zdravlja

Klix.ba
Svjetski dan oralnog zdravlja obilježen je i u Sarajevu veselom izložbom dječijih radova u sarajevskoj galeriji MAK. Različite radove o temi "Slavimo zdrav osmijeh“ nacrtali su ili napisali mališani uzrasta od šest do 12 godina iz cijele Bosne i Hercegovine.

Izložba je dio Orbitovog konkursa kompanije Wrigley. Na konkurs se prijavilo 95 mališana, a posjetitelji su na izložbi mogli pogledati radove 20 finalista koji su za svoju kreativnost nagrađeni prigodnim poklonima.

Među brojnim pristiglim radovima, ipak su morali biti odabrani najbolji među najboljima. To su Farah Rašidović i Ema Dobrunaj iz Sarajeva i Omar Šegetalo iz Mostara kojima je pripala prva nagrada. Svi oni postali su ponosni mali vlasnici Prestigio tablet Multipada.

Drugo mjesto podijelili su Almedin Biogradlija iz Kaknja, Jelena Vlačo iz Mokrog i Katarina Viković iz Sarajeva. Njihova kreativnost nagrađena je vaučerima za kupovinu igračaka.

Treću nagradu, četiri vaučera za kupovinu knjiga i bojica, osvojili su Adnan Horić iz Zenice, Elma Fazlić, Leona Ravlić iz Mostara i Rialda Kapo iz Sarajeva.

Svih 20 finalista nagrađeno je i Orbit dentalnim poklon paketima sa priborom za redovnu njegu zuba, Orbit za čiste i zdrave zube kada su u pokretu, kao i smjernice od četiri koraka koje trebaju slijediti na putu do zdravog osmijeha (redovne posjete stomatologu, pranje zuba i čišćenje koncem i, naravno, žvakanje Orbita).

Radove je ocjenjivao stručni žiri kojeg su sačinjavali Dijana Majurec i Aleksandra Ćirić iz Wrigley kompanije te Jelena Kuk iz Ovation BBDO agencije.

Posjetitelji su se sa voditeljicom Emelom Burdžović igrali zanimljivih igara – od pantomime do „na slovo, na slovo“ u kojima su ključne riječi bile četkica, osmijeh, zubi...

Kompanija Wrigley Svjetski dan oralnog zdravlja 2014. obilježava u partnerstvu sa Svjetskom stomatološkom federacijom (FDI)