Kampanja "Za Centar S..."
0

Izložba unikatnih radova mladih sa umanjenim sposobnostima

Sarajevo-x.com
Mladi s umanjenim sposobnostima NVO altruista "SVJETLO“ organizovat će prodajnu izložbu unikatnih radova koji nastaju u "ArT LiNe“ radionici u holu Srednje ekonomske škole. Izložba će se održati 13. maja periodu od 12.00 do 15.00 sati u holu Srednje ekonomske škole, ulici Zmaja od Bosne br. 39 u Sarajevu.

Otvraranje izložbe je predviđeno za 12.00 sati a prisustvovat će Avdija Serdarević-direktor Srednje ekonomske škle, Haris Čaušević-izvršni direktor NVO altruista "SVJETLO" i književnik Sabahudin Hadžialić.

Izložba unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima se organizuje u okviru kampanje "za Centar S..." kampanje za prikupljanje sredstava za adaptaciju i opremanje Edukativnog centra za socijalno uključivanje "S..."

NVO altruista "SVJETLO" je zahvaljujući, razumijevanju vijećnika Općine Stari Grad i načelnika Ibrahima Hadžibajrića, za aktivnosti socijalnog uključivanja mladih s umanjenim sposobnostima dobila na korištenje prostor od 59 metara kvadratnih u ulici Logavina br.11. Da bi prostor mogli koristiti potrebno ga je adaptirati i opremiti.

Upravo zbog toga NVO "SVJETLO" je pokrenula kampanju "za Centar S...", odnosno kampanju za prikupljanje sredstava za adaptaciju i opremanje Edukativnog centra za socijalno uključivanje "S...". Prema procjenama potrebno je 12.000 M da bi prostor prilagodili aktivnostima koje imaju za cilj socijalno uključivanje mladih s umanjenim sposobnostima, navodi se u saopštenju NVO "SVJETLO".