BiH
24

Izložba o zaštićenim prirodnim područjima KS uz apel za očuvanje okoliša

Piše: A. P.
Alma Hrasnica
Alma Hrasnica
Akademska grafička dizajnerica Alma Hrasnica sa saradnicima večeras će u UNITIC-u svečano predstaviti izložbu LIST kojom će biti promovisana zaštićena prirodna područja u našoj zemlji.

"Izložba će obuhvatiti prezentaciju tri zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo, Spomenik prirode Vrelo Bosne, Spomenik prirode Skakavac i Zaštićeni pejzaž Bijambare. Posebno će biti prezentirana Općina Ilidža i njen kulturni, historijski i prirodni identitet", kazala je za Klix.ba autorica projekta.

Izbložbu sa apelom da sačuvamo okoliš otvorit će ministar privrede KS Emir Hrenovica, a profesor Halid Kuburović govorit će o porukama izložbe.

"U sklopu projekta LIST 2012. godine smo organizovali prvi Ekološki marš na Vrelu Bosne, kojim smo obuhvatili i art performans formirajući, na kraju marša, drvo srama. I taj segment će biti obuhvaćen projektom", objasnila je Hrasnica.

Izložba će biti otvorena u narednih sedam dana, a ciljna grupa je od 7 do 77 godina.

"Raduje me što su izviđači Igman '92. potvrdili svoj dolazak, a oni su bili i učesnici Eko marša, kao i članovi NVO Svjetlo. Veliko mi je zadovoljstvo istaći da nas rad s mladima osvježava i svaki trud uložen u njih je dobro uložen. Oni to prepoznaju i vrlo su aktivni u ekološkim projektima, te ekološki osviješteni", poručila je Hrasnica.