{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izlila se voda u banjalučkim naseljima Šargovac, Motike i Debeljaci

F
2.9.2014. u 10:08
1
2
Izlila se voda u banjalučkim naseljima Šargovac, Motike i Debeljaci
1
Izlila se voda u banjalučkim naseljima Šargovac, Motike i Debeljaci
Kiša koja je padala tokom proteklog dana i noći na području grada Banja Luka, izazvala je porast vodostaja pojedinih potoka i manjih vodotokova.
Po informacijama iz Odsjeka za civilnu zaštitu Grada Banja Luka, to je dovelo do izlijevanja vode na poljoprivredne površine i saobraćajnice u naseljima Šargovac, Motike i Debeljaci.

Pripadnici civilne zaštite su preventivno djelovali i postavili vreće s pijeskom u tim naseljima, te u ulici Miše Radakovića na Kočićevom vijencu.

Tokom noći, u Ulici Tešana Podrugovića u naselju Debeljaci, izvršeno je prekopavanje kanala, odnosno preusmjeravanje bujičnog potoka da ne bi došlo do ugrožavanja stambenih objekata.

Vatrogasci su u posljednja 24 sata imali osam intervencija i uglavnom se radilo o ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija.
Inače, vodostaji Vrbasa i Vrbanje su ispod kote vanredne odbrane od poplava.

Banjalučki Odsjek za civilnu zaštitu je jučer u popodnevnim satima izdao upozorenje stanovništvu, naročito nastanjenom uz potoke i manje vodotokove da bude u pripravnosti u slučaju povećanog dotoka vode i njenog eventualnog izlijevanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: